Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZozzV6

    senior tag

    Érkezett egy szép csomag nemrég Simontól:

    Hozzá is fogtam tegnap az M1 módosításaihoz.
    Elsőre fel akartam rakni rá a biscotti tehát új firmware-t. Itt kisebb problémába botlottam. A programozó azt jelezte nincsenek meg a megfelelő kapcsolatok a driverrel mikor ráraktam a csipeszt. Fura volt mert a driver működött a lámpába és egy másikat rácsiptetve tökéletes kapcsolat volt. Kis szenvedés kontaktsprével nem hozta meg az eredményt majd beugrott hogy olvastam BLF-en hogy ezzel a driverrel másoknak is meggyűlt a baja. Ez az ami úgy néz ki mint az új firmware-es C8-ban a piros de zöld színben. Más a beültetése, új a rugó és mint kiderült az atmeleket beültetés előtt programozzák fel mivel a panelon az 5-ös SPI láb le van földelve és így nem lehet később programozni. Nekem se kellett több. Elvágtam a panelon szikével a vezetéket ami az 5-ös lábról megy :D (A kép közepétől kicsit feljebb a nagy fekete alkatrész jobb felső lába fölött van a vágás)

    Ezután simán felment a biscotti. És működött. Egyedi módcsoportokat még nem sikerült megoldanom új még a programok piszkálása nekem.
    Utána a ledet átforrasztottam egy DTP sinkpad-ra mivel kisebb áram növelés is tervben volt és ugye minnél hidegebben van tartva a led annál jobb a hatásfok.
    Aztán kapott a driver plusz két 7135-öt és így már 3,5A a max fokozat 2,8 helyett.

    Majd jött a bekapcsoló gomb világítóssá tétele. Nagyon megtetszett az S2+-omban elért világoskék szín így ugyanazt a kombinációt csinál meg kék gombgumi és fehér ledek alatta.

    A legnehezebb a driveren a pozitív negatív pólus közé volt beforrasztani egy 1KOhmos ellenállást ami biztosítja a világító kapcsolónak az áram csordogálást. Feltettem az ellenállást de a rugóig egy pici vezeték szállal meg kellett toldani:

    Annyira nem is vészes a melegedése végül és a kapcsoló világítása 0,088mA-t fogyaszt szóval ha nem lenne önkisülése az akkuknak akkor egy 3400mA-es akksival a gomb 4,4 évig világítana :DDD

    Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

Új hozzászólás Aktív témák