Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    Astrolux, Convoy, BLF, stb, mindegy, szerintem nem 100 % a kidolgozás. A kupakot mintha nem lehetne teljesen becsavarni, a BLF esetében a fejnél is ez a helyzet. A Sofirn mintha kenőanyagot sem használna. A markolat csúszik. (A Convoy M3 rendben van pl., miért nem csinálják a többi terméküket is ilyenre?) Kicsit árnyékosabb szobában a tükör mattnak látszik (fehérebb, áttetsző), mintha kicsit oxidálva lenne (a BLF, Astrolux azért jobb, de nem tökéletes). Melegszenek, de nagyon a magas fokozaton (a C8 nem annyira vészes).

    Mivel meleg van, hát éjjel sétáltam kicsit. Klipszes (forgatható), normál tokjaim is vannak. A BLF -hez kaptam egyedül klipszet. A Convoy S2+ XP-L HI a zsebem mélyén a madzagos nyári nadrágomban. A C8 méret a zsebben, hát, nekem, nem az igazi.

    Előre leszögezem, hogy a BLF A6, Convoy S2+ fényével, elégedett vagyok.

    A BLF A6 fokozatai:
    7 mód - 1, 10, 70, 200, 400, 700, 1400 lm lehet
    4 mód - 10, 150, 500, 1400 lm lehet
    8500 cd a fényereje

    A Convoy S2+ XP-L HI fokozatai:
    50, 400, 1000 lm
    12000 cd lehet a fényereje

    Természetben járva, este sétálva a S2+ 50 lm fényárama is elég (az akku merülésével ez is csökken, csak lassabban). Nagyobb távra, 3x fél kapcsolás, nem rossz, de a azért gyorsabb megoldás is van itthon. Mivel csak 12000 cd fényáramról van szó, kicsit tovább tart valamit jól meglesni mint akár a 20000 cd -ás lámpával. A fasor tövének végigpásztázása már hosszabb időt vehet igénybe. 1 perc után a S2+ feje már forró!!! Pár mp után menti csak a fokozatot a memóriába.

    A BLF A6 esetében, vagy az energiatakarékos 7 módos fokozatot, vagy a 4 módos gyorsabb fokozatot választhatom (a váltás azért időt vesz igénybe). Vagy - vagy. A kinti körülmények között a memória használata jobban tetszik. A magas fokozaton is tud rendesen melegedni, pedig ezzel már 5000 cd fényerő alatt járunk.

    Beltéri használatra a S2+ 400, 1000 lm fokozata már sokszor túl fényes, és éjjeli ébredéskor az 50 lm is sok.

    A BLF A6 memóriájának kikapcsolásával a lámpa mindig a legalacsonyabb fokozaton indul. A holdfény igazán kellemes. Az oda - vissza kapcsolás tetszik, az időzített kapcsolás, hááát, nem az igazi. Néha mellé megy a kapcsolás.

    A talpára lehet őket állítani, ez bejövős.

    Olcsó lámpák? Igen
    Megérik a pénzüket? Biztosan (Amennyiért vettem, biztos)
    Vannak más, használhatóbb, többet tudó lámpáim? Természetesen (De ezek drágábbak is)
    Használhatók? Persze (Főleg éjjel, otthon a BLF A6, Astrolux C8)

Új hozzászólás Aktív témák