Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz gyapo11 #55995 üzenetére

    Igazából nem ördögtől való amit felvetettél. Ha jól értem arra célzol, hogy túl nagy a szakadék a "prémium" kategória és az "olcsó" szegmens között. Ezen én is gondolkodtam már, de sajnos nincs rá jó megoldás, maximum ha te alapítasz egy céget erre és betöltöd a piaci rést.

    Ebben a szakadékban szerintem - a műszaki paramétereken túl - benne van egy bizonyos "sznobizmus" is. Arra gondolok, hogy aki prémium terméket gyárt (legyen az ruha, autó vagy lámpa) az szánt szándékkal nem akarja, hogy "az egyszerű pórnépnek" a kezébe kerüljön a termék, mivel a fizetőképes tehetős réteg (akik a potenciális vevői) részben azért is vásárolják, hogy "megkülönböztessék magukat" (státusszimbólum) tőlük és őket elvből taszítja ha azoknál is ilyen termék van "akik fölé helyezik magukat". Nyilván ez egy lesarkítása a dolognak, de valahol itt van a magyarázata, hogy egyes gyártók miért oda pozicionálják magukat ahová, és miért nem fogja soha reálisabb áron árulni a portékáját. Nem szabad elfelejteni, hogy ők profitot akarnak termelni, lehetőleg minél többet, bolond lenne olcsóbban adni, ha drágán is van rá vevő.

    A konkrét példádat nézve ha jobban belegondolsz egy ilyen "lebutított" Armytek lámpa már nem lenne Armytek, mert nekik pont ez a névjegyük, hogy nincs kompromisszum semmiben, mindent bír, mindent tud stb. tehát a lényege veszne el ezzel. Mikor én vettem az enyémet, akkor le is írtam, hogy szerintem is mennyire túlárazott de ennyibe kerül és kész, hiába nem tetszik az ára. Vagy kidobok rá ennyit az ablakon vagy nem lesz ilyen lámpám. Én akartam ilyen lámpát, de totál megértem, ha valaki meg hülyének néz miatta. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák