Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz gyapo11 #56010 üzenetére

    Nem gondolnám, hogy a "prémium" gyártóknak bármi késztetésük vagy okuk lenne rá, hogy az alacsonyabb szegmensbe is betegyék a lábukat, ha mégis ilyet tesznek akkor arra általában direkt más néven létrehoznak egy almárkát. Ezt nagyon sok gyártónál meg is figyelheted.

    Inkább az olcsóbb gyártóknak kellene "ellesniük" a "nagyoktól" azokat a dolgokat amiket maguk is meg tudnának valósítani a lámpáikban anélkül, hogy elszállnának a költségek.

    Összességében azért kicsit értelmetlen erről beszélgetni, mert nem "hatalmas összegekről" van szó, hanem sokszor 10-20$ -os különbségekről (oké ez is pénz). Azt szerintem épp ésszel ne várd, hogy egy 10$-os lámpánál (gyakorlatilag a bolhapiaci kategória) majd bármiféle energiát fog fektetni a gyártó a tervezésbe, minőségbe stb. ezeknél annyit lehet elvárni, hogy működjenek és kis túlzással ne essenek szét a harmadik bekapcsoláskor.

    A 20-30$ -os kategóriában még már azért vannak egészen elfogadható minőségű és tudású lámpák szerintem, amik bőségesen kielégítik a hétköznapi igényeket. 50$-tól meg már lehet kapni prémium lámpát is (pláne ha kifogsz egy akciót).

    Bár soknak tűnik, hogy tizen-huszon ezreket adjon valaki egy zseblámpáért, érdekes módon ha ugyanennyit vagy többet fizet valaki egy koncertért, vagy egy jó esti piálásért, vacsoráért vagy egy cipőért akkor senki nem mondja azt, hogy micsoda rablás. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák