Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz gyapo11 #56293 üzenetére

    Igen. Szűken messze visz,de, és itt a de, 0 a szórt fény mellette. Nem vadászatra, hanem túrára vinné. ;)

    Azok a ZOOM -os lámpák, amiről írsz, a háznak az ablakát világítják meg 100 m távolságból, nem az egész ház falát. Nem tudod meg azonnal, hogy milyen típusú az a ház. Ugyanez a helyzet, nagyobb tisztás szélen, vagy mikor a túra jelzéseket keresed.

    Te is a számok világában élsz, ahogy én is.

    Közelre > Túrajelzések keresésére 3 lux a minimum (színérzékelés határa), de inkább 10 lux -ra számolnám. Ezek a jelzések felénk 10 cm x 10 cm kocka alakban 3 színsáv. 10 m - 20 m távon belül helyezkednek el, tehát a 4000 cd fényerő ezek keresésére maximálisan megfelel (de nem 400 cd, 800 cd). Ezeknek a jelzéseknek a keresésére a széles fénykörrel (HOT SPOT) rendelkező lámpák a legalkalmasabbak. Ezért, én az Armytek Prime lámpáit használom, mivel 10 m távon 9 m átmérőjű, erős szórt fénnyel világítják meg a fákat, és a 20 m távon a középső 7 m átmérőjű középső fénykör, még fényesebb. Nem kell csavargatni, húzogatni a lámpa fejét. (De akár az Astrolux S1 is jó lehet erre a feladatra)

    Távolabbra > Túránál maradva, a nagyobb tisztásról, pl az ösvényt keressük, merre tart az út, melyik irányból lehet valamit megközelíteni. Nem 4 - 5 m átmérőben akarunk látni 100 m távolságból, hanem minél szélesebben. Erre nálam eddig a Viking vált be, de WestBam képei alapján az Olight SEEKER 2 PRO is kiváló. Elméletileg 18 m átmérőben világít 100 m távról, de a valóságban nem látni a fénykört. Szélesen be van világítva az egész terület. Így természetesen át is lehet látni az egész területet.

    Így érthető? Én is ezért váltottam fókuszálható lámpákról. Persze, tartaléknak még mindig ott vannak. ;)

Új hozzászólás Aktív témák