Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Zoli-bácsi #58157 üzenetére

    Nagyrészt egyetértek veled. Ezt én is leírtam amikor vettem a saját Armytek Elf C2-met, szerintem is rettentően túlárazott a dolog és nagyon sok a marketing maszlag.

    Ugyanakkor a Petzl tényleg egy olyan márka ami az égegyadta világon semmi másból nem él csak a nevéből. Annak idején jól ráéreztek, hogy az outdoor közegben kell nyomulni és egyeduralkodók voltak ott (konkurencia nem nagyon lévén), azóta is ebből élnek, a lámpáik meg a 20 év alatt lényegében alig fejlődtek, csak a hagyományos izzót ledre cserélték. De ugyanaz a fröccsöntött gumó mint volt. Semmilyen kiemelkedőt nem nyújt, se strapabírásban, sem fényerőben sem semmilyen téren.

    Az Armytek védelmében talán annyit, hogy ott a lámpa tényleg kiemelkedő tudásban, vetítési képben, kezelésben, kidolgozásban, strapabírásban meg lényegében minden téren perfekt. Egyedül a megbízhatóságával van gond, az enyém is simán tönkrement magától.

    Ez valamilyen gyártástechnológiai gond amúgy megérzésem szerint, most biztos lehurrognak az elektronikai profik, de simán el tudom képzelni, hogy például attól károsodik, hogy kiöntik a fejet belülről és vagy megússza az elektronika (ekkor örök élet +1 nap) vagy károsodik és akkor jön az elektronikai hiba előbb-utóbb. Vagy valami ilyesmi lesz a háttérben szerintem. Azt kevésbé hiszem, hogy spórolnának az elektronikán, mert amúgy minden részletén látszik, hogy nem kötöttek kompromisszumot semmivel és ezt meg is fizettetik a vevővel sokszorosan.

    Ha csak azt nézem, akkor a Convoy egy sokkal megbízhatóbb lámpa amúgy.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák