Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    Mivel egy ideje használom már a lámpáimat, leírnám a tapasztalataimat lámpaügyben.

    Napi használatra a minél könnyebb, gyorsabb lámpákat kedvelem. Ilyen pl a ZL (a zseben elveszik az elgondolt fényáramon indító lámpa), Maglite XL200 a klipszes tokkal (azonnal előrántható a 100 g tömegű, giroszkópos vezérlésű lámpa), és télen a szilikon markolatú Olight S2A is kedvenc (nem fagy rá a lámpára a kezem, miközben a Baton tir lencsés lámpáinak képességét biztosítja). Tavasszal / ősszel az Armytek Prime lámpáit kedvelem igazán.

    Otthon, ház körül, kert átnézésére, éjjel mellékhelység meglátogatása, be -e van zárva az ajtó, minden el -e van pakolva, nem -e csöpög a csap. Szinte bármilyen méretű, tömegű lámpa jó. Nekem azért éjjel azért fontos a holdfény is. A kert is elég hosszú (és nincs kedvem éjjel végigsétálni rajta). Ha mégis ki kell menni, biztonságérzetet ad, ha oda tudok vágni, megvakíthatom a betolakodót. A szomszédok "kis" kutyusai tudnak segíteni. Nálam az Acebeam T27, Armytek Barracuda PRO, Maglite ML300L 3D van kéznél ilyenkor. (esetleg ESP teleszkópos bot, SPRAY pisztollyal) (Sajnos az utóbbi időben több betörés volt felénk, és ha meglepték a szajkókat, menekülésre fogták a dolgot, felületi sérüléseket amúgy sem szeretnék okozni, max csonttöréseket) ;) Persze otthon, bent, 1 lámpás is megteszi (pl LL ML6)

    Természetjárásra, várrom látogatásra az Armytek Viking és Predator PRO lámpáim jönnek velem. Az a takikai gumigyűrű rajtuk valami zseniális. A hidegben nem kell a lámpatestet addig markolászni míg langyos nem lesz. A fényük is tökéletes, a 30 lm fokozaton az 50 - 50 óra, ideális. Bírják a hideget is. Vannak erősebb lámpáim is Armytek Barracuda PRO vagy az Acebeam T27 -es, de ezek fényére nem nem túl gyakran volt szükségem. Az Acebeam L16 is tud rendes távot, de hidegben 1x már cserben hagyott. Hogy legyen AA -s is velem, a vékonyka Fenix LD22, Nitecore MT20A az igazi erdőjáró társ, csodálatos fénnyel a sétához (ezekben van rejtett SOS segélyhívó villogás).

    Kempingezésnél nem baj ha a lámpák nagyobb területet is be tudnak világítani egyenletesen, a környéken kapható AA / AAA elemekkel is tudnak üzemelni, esetleg USB -ről tölthető. Nekem a LL TT, P5R2, Fenix FD20 vált be a legjobban, és körbenézni a Nitecore EA42 -es szokott még nálam lenni.

    Kirándulásnál, számít a méret, hogy tölthetők legyenek, jelezzék a helyzetüket, ezért én a Nitecore MH23, Armytek Prime C2 USB lámpáimat preferálom, de a Nitecore MT20A 2AA -s lámpám piros helyzetjelzőjével is velem tart.

    Szerelésre a minél vékonyabb, könnyebb lámpákat preferálom. Nem kell nagy távot bevilágítani, a mélyen ülő csavarokat szeretném velük meglátni, a csap belseje mennyire tiszta / vízköves, álmennyezet felett merre van a vezeték. Erre a LL P4X, M5 vált be legjobban.

    Végszükség, villanykiesés esetére az aprócska AAA -s Maglite Solitaire és MICRO Maglite 2AAA van mindig kéznél (akár késtokban). Gyertyaként is használhatók, akár a természetben is. Otthon ilyen elemmel üzemelnek a távirányítók, és mindenhol elérhetők ezek az elemek. A ZL is lényegében ezért van a közelemben mindig.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák