Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    Hétvégén összepakoltam az Imalent HR20 - Osram P8 / 5000K kombót is.

    A lámpában a led polc eloxálva van, ami termikus szempontból hátrányos, ugyanakkor ennél az Osram beépítésnél lehetővé teszi a DTP csillag alkalmazását. Mivel az eloxálás szigetel, nem gond ugyanis, hogy a csillag led- potenciálon van.

    Az eredmény határozottan nem rossz, tükörrel durván szűk a csóva ( amennyiben headlamp throw porn lesz a cél, ezt fogom felvenni :DDD ), de általában úgyis TIR-rel használom.
    A fény színe szép homogén, és eddig határozottan úgy tűnik, alacsonyabb a hőtermelése mint a gyári XP-L Hi vagy az ezelőtt belemoddolt XP-L2 emitterrel. Padlógázon hajtva, eddig egy idő után kellemetlen, és tartósan lehetetlen volt kézben megfogni.
    Most meleg-meleg, de még épp elviselhető.

    Persze kvantumfizikai ismereteink alapján jól tudjuk, hogy diódáknál a Vf nettó veszteség, ledeknél pedig ennek a veszteségnek egy része alakul fénnyé.
    De azért mégis baromi látványos, hogy egy P8 vagy egy SST-40, 1-2 tized volttal alacsonyabb Vf-el mennyire kevésbé melegszik, mint egy azonos teljesítményű Cree.
    Asszem bele kéne húzniuk, mert elhúznak a versenytársak.

    Fun fact: Ez a led is 5000K-es, meg az SST-40 is, amit a H04R RC-be tettem, és külön-külön nagyon kellemes mindkettő, de együtt, egyszerre a két lámpa... Huh.
    Az Osram teljesen rózsaszínnek látszik, a Luminus pedig sárgászöldnek. :Y

Új hozzászólás Aktív témák