Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chrlee

    lelkes újonc

    válasz sarajhvh #63291 üzenetére

    Nem tudom, mert nekem nincs most más, újabb kiadású Fenix lámpám, de amiket próbálgattam eddig azok ellen nem sok kifogást tudnék emelni.

    Ez a PD40R v2 szerintem az erős felhasználói nyomás miatt született meg, kellett egy válasz a konkurens gyártók taktikai méretű izomlámpáira. A Fenix mérnökei nyilván tudták, hogy a fizika törvényeit nem nagyon hághatják át, és a 3000lm rettenetesen sok egy ekkora hosztnak. Választhattak, hogy 10 másodpercig menjen és visszalépjen, ahogy a legtöbb gyártó lámpája, vagy olyan hőt is elviseljen, ami kesztyű nélkül már a felhasználónak is sok. Az utóbbi mellett döntöttek, ennek a döntésnek az előnyeivel és hátrányaival együtt, de cserébe a lámpa még 10 perc után is alig pár százalékot veszít a fényerejéből turbón, ami szemmel nem is észrevehető. Ezt sokkal nagyobb lámpák sem tudják utána csinálni. Ok, itt már kell egy olvasztár kesztyű hozzá, de ha valamiért egy vészhelyzetben ez kell, akkor ez a lámpa adja ezt.

    A fentiek miatt ez a típus szerintem picit egy különc vonalba tartozik a Fenix márkán belül is. Nem egy mindenben legjobb, időtlen klasszikussá váló modell, de azért lámpás szemmel meglehetősen érdekes és egyedi kis lámpa.

    Én speciel porig lehúztam elsőre, de mentségemre legyen mondva, hogy az épp előtte tesztelt lámpák nagyon-nagyon elkényeztettek. Lehet nem veri ki nálam a biztosítékot, ha nem épp egy Olight Seeker 2 Pro után fut be. :)

Új hozzászólás Aktív témák