Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    Sziasztok,

    tanácsot szeretnék kérni lámpa kiválasztáshoz. Van lámpám túrázáshoz (fenix hp12), viszont vennék szívesen egy kézilámpát is, amit több szempontból alapján választanék

    az egyik, beltérben világítás fotózáshoz. egy német fotóssal beszélgettem és ő portrézáshoz használt TK75-t, a plafonra világított vele, és ez megadta az alap derítő fényt.
    néha van egy-egy ilyen fotós projektem, amikor egész nap beltérben fotózunk, és bár vannak vakuk, egy alap világos környezet nagyon sokat segítene (sőt néha videózásoz is lehetne használni) nyilván vannak erre speckó studiólámpák, de gondoltam, ha egy ilyennel is meg lehet oldani, ez mégiscsak több más célra is használható lenne.

    itt elsősorban fontos, hogy cserélhető aksis legyen (elsősorban 1 vagy 2 18650) vagy töltőről is menjen
    bírja a folyamatos üzemet, ne melegedjen túl

    és itt jön a következő kérdés: a lumen és a candela. nyilván a minél több, annál jobb, de úgy saccolom beltérben egy 1000 lumennek elégnek kellene lennie egy fehér felületre irányítva, szórt fényként.
    amit nem tudok megítélni, hogy mennyire számít a magas candela érték (oké, utánaolvastam, tudom melyiket hogyan számoljuk, de a gyakorlatban nem tudom melyik és mennyire fontos az adott célnál.) azt vettem észre, hogy a kisebb méretű, kisebb fejű lámpák ugyanolyan lumen érték mellett sokkal alacsonyabb candela értékkel bírnak
    • Fenix LR40R 1000 lumen (flood) (7:15) 3142 cd
    • Fenix tk35UE 1000 lumen (3:40h), = 7.140 cd
    • Fenix TK75 1000 Lumen (6h) = 33.600 cd
    • Olight SR90 low light 700 lumen (9h) kb 60-70.000 cd lehet

    ebben a kérdésben szívesen vennék tanácsot, hogy mit figyelje, mi számít.
    illetve olyan típusok ajánlását várnám, amiknek a színhőmérséklete inkább melegebb

    emellett várnék konkrét típusokat is, az egyik legfontosabb szempont fent említve, tehát legyen egy tartós 1000 lumen körüli teljesítménye amit legalább 3 órán át tart, ha lehet 1-2 18650-es akksival és lehetőleg melegebb fénye.

    a multifunkci jegyében nyilván, ha kisebb, akkor még túrázni is elvihetem, legyen legalább 2m-ig vízhatlan (ipx8), ha lehet nem beépített aksis (bár elvileg azok is cserélhető), jó, ha van az 1000 lumen fölött 1(2) turbo fokozata, a fényforma inkább flood, mint spot, a nagy távolság, mint üveggolyó nem szempont,

    nyilván előny, ha van stroboszkóp, sos, esetleg zöld, piros led, bár amik ilyen extrásak, azok másban gyengék, nincs ingyen ebéd... :/

    az ár nyilván szempont, de ha olyan jó van, ami mindent tud, erőt tudok venni magamon (vagy megveszem cégesen). tudom, hogy az 50 ezres határt szinte biztosan túl kell lépni (hacsak nem találok valami jó akciót vagy second hand)

    amiket eddig nézegettem: TK75 (5100), TK35UE, LR35R, SD20, meg amiről korábban nem hallottam, hogy vannak ilyen márkák, mint Imalent, Nitecore, többet nem tudok.

    köszi a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák