Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz sarajhvh #66473 üzenetére

    Szerintem igen.
    Ha én tervezném a cuccot, akkor az 1 A feliratú slot nem adna le többet, de ehhez kellene egy áramkorlátozó áramköri rész, ami legalább 30 dollárcent, és millió számra gyártva már komolyabb veszteség. Vagyis valószínűleg többet tud leadni az 1 A kimenet is, ha a másik slot nincs terhelve, mivel az elektronika elvileg tudja a 2.1 A-t is.

    Inkább a töltőre kell bízni ezt, azokon be lehet állítani a töltőáramot mondjuk 500 mA-re. Ha a lámpában is van töltőelektronika, és azzal akarod tölteni, ott bajosabb, mert a töltőfej bírja az áramot a lámpa meg mondjuk 1 A-rel tölt, akkor ott 1 A fog belefolyni az akkuba. Ha a töltőfej bírja a 2 A-t és a lámpa annyival tölt, akkor 2 A fog az akkuba folyni.

    Azt nem tudom, hogy ha a töltő 1 A-rel töltene, de nem kap csak 500 mA-t, akkor mi van. Nyilván beesik a feszültség, és nem tudom erre hogy reagál a töltőelektronika. Mert ha ezt lekezeli, és tölt 500 mA-rel, akkor kell egy kis tápmodul, amin van feszültség és áramkorlát potméter, beállítani 5 V-ra és 500 mA-re és kész.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák