Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    Az a helyzet, hogy bennem is felemás érzések vannak. Egyrészt imádom, mint lámpát mert csodálatos fénye van (színhőmérséklet, vetítési kép, fokozatok stb.) és minden szempontból egy ritka igényes szerkezet.

    Másrészt viszont nem bízom benne. Értem én, hogy ledobják a a Holdról, meg átmegy rajta egy harckocsi oszlop, de baszki csak úgy magától is simán bekrepált, külső behatás nélkül. És nem én vagyok az egyetlen szerencsétlen, aki pont kifogta az egyetlen hibás darabot 20 év alatt, hanem a fórumokat olvasgatva bizony másoknak is mentek tönkre Armytek lámpái, amiből azt a következtetést vonom le, hogy igazából semmivel nem megbízhatóbb mint bármelyik más zseblámpa.

    (Nyilván nem reprezentatív, de Convoy lámpából például van itthon vagy 6 darab egyik sem krepált be 5 év alatt, de van Skilhunt, Manker meg YLP meg egyebek, de mind hibátlan, csak a szupermegbízható mindenálló lámpa adta meg magát. :DDD )

    És igen, tudjuk, hogy bármilyen terméknél előfordulhat hibás darab. De azért azt is érdemes látni, hogy ez mégis csak egy nyomorult zseblámpa, nem egy borzasztó komplikált és bonyolult szerkezet, amiben a milliónyi alkatrész közül kivédhetetlen, hogy meghibásodjon az egyik... azért ezt illenék tudni úgy megépíteni (pláne a prémium szegmensben), hogy tényleg olyan ritka legyen a hiba, mint a fehér holló. Különösen, ha pont azzal reklámozzák, hogy mennyire strapabíró.

    A garancia meg megint csak egy nagy fekete pont nálam, a gyakorlatban közelharc volt és a gyártó magasról szarik az egészre, még csak át sem vették a hibás lámpát, visszajött a Wilkonnak felbontatlanul. Végül az ő korrektsége volt, hogy kaptam egy teljesen új bontatlan lámpát és volt olyan jó fej, hogy a hibásat is visszaküldte nekem úgy egészben, szóval nyertem rajta egy plusz akksit meg fejpántot... persze postaköltséget fizettem, de mondjuk ez a legkevesebb. Igazából csak a vak szerencsén múlt és a Wilkon jófejségén, mert enélkül a gyártói garancia csak egy marketing bullshit.

    A harmadik dolog, amit FBLLMAG kolléga is ír, hogy az elektronika be van öntve, ragasztva, javíthatatlan, ha bármi baja van mehet a kukába az egész.

    Ezzel nem elriasztani akarok bárkit is az Armytek-től, csak arra próbálok rávilágítani (ha már lámpás fórum :DDD ), hogy helyén kell kezelni ezt is, nem kell készpénznek venni ezt a nagy marketing hype-ot ami körülveszi. Jó lámpa, tényleg, de ez is csak egy tömegtermék igazából.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák