Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz FBLLMAG #74876 üzenetére

    Én eddig egy 18650 akkut láttam meghalni, vagyis teljesen leamortizálódni. Fater napi használatú lámpájában (Eagle Eye X2R) egy 26FM akku volt, azt mikor kicseréltem neki 35E-re akkor már napi 10 percet bírt csak és egész nap töltőn lógott a lámpa. Azóta kapott egy profibb Nitecore UI1 töltőt is hozzá, hogy inkább azzal töltögesse, ne a lámpával. Az az akku ha jól számolom ~2 év után halt meg, ellenben hetente kellett töltenie újonnan is, elég sokat használta miután megkapta. Nekem még a régebbi celláim is köszönik, jól vannak.
    16340 akku 2 darab halt meg (1000+ lumenes zsebrakéták eszik), egy 18350 és talán 1 14500, bár ebben nem vagyok biztos, nem tiszta az emlék, hogy merre lehet. Ami biztos, hogy a nagyobb cellák jobban bírják a lámpákban keletkező áramfelvételeket, kevésbé hamar adják fel a küzdelmet, mint a pici akkus társaik amik csúcsra vannak járatva. Nem is látom értelmét az IMR16340 akkus csodalámpáknak, amik aztán fél év után már nem tudják a turbót az akku fáradása miatt, csak termelik a hulladékot.
    NiMH akkukról nekem is vannak extrémebb tapasztalataim, én 10+ éves Varta akkut keltettem életre pár darabot. Céges fényképezőben voltak használva és csak fali gagyi töltőben voltak töltve. Miután már nem nagyon mentek 1 fotónyit sem, aztán szépen be lettek dobva a fiók mélyére, majd mikor lett okostöltőm akkor beraktam őket refresh programra. Sokat szórakozott velük, vagy 10-15 teljes ciklust kaptak, és aztán még mentek vagy fél évet a fényképezőben ismételten, viszont hamarabb elfáradtak, és utána a frissítés is csak pár hetes javulást hozott náluk, mielőtt végleg elemgyűjtőben végezték volna. De ott vannak pozitív példának a régebbi priusok is NiMH pakkokkal. Sokat kibírnak a minőségi cellák ha szépen bánnak velük :K

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák