Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz z123456z #76626 üzenetére

    Nem lámpát nézek, az van elég. Titán edényeket túrázáshoz, azok szívatnak az áraikkal :B
    Én importőrnél dolgozok, pontosan tudom, hogy a gyártókat nem érdekli, hogy mennyi az adó a terméken amit ők értékesítenek, vagy az, hogy milyen az árfolyam amin kifizeted. Gyakorlatilag a nemzetközi árazás így néz ki:
    MAP ár (általában USD), ez EU-piacon így alakul: Nemzetközi MAP ár (USD) = EU MAP ÁR (EUR).
    Az első buktatót itt szívja be minden EU kereskedő az USD-EUR árfolyankülönbözettel, mivel 1USD nem egyenlő 1 EUR.
    Aztán jön a vám és az áfa.
    A végére marad az árfolyam különbözet, mint hab a tortán, de ez már "helyi specialitás" pl. nekünk, mert nincs bevezetve az Euro.
    Tehát ha valami nemzetközi piacon 100 USD akkor az EU-ban 100 EUR, plusz a helyi adó.
    Pl.: németeknél 119 EURO polcárat jelent (Eurot használnak, 19% az áfa)
    Itthon pedig kapásból ugyan az a termék 127 EURO áfával + újabb árfolyam különbözet, így kb. 130 euro polcárra jön ki itthon az, ami pl. alin, vagy a gyártó boltjában 100$-ért van fent. Ez már alapból azt jelenti, hogy van a hazai hivatalos ár és a nemzetközi hivatalos ár közt legalább 30+% eltérés.
    A vámot most nem számoltam, mert azt mondjuk benyelik a kereskedők a MAP árban lévő haszonkulcsból, de ezt nem tudom, hogy így van-e ilyen kisebb értékű termékek esetében.
    Abban teljesen egyetértünk, hogy ez a végfelhasználót igazából nem érdekli, mi több, ha valahol 10Ft-al olcsóbb akkor onnan fogja megvenni :DDD . Ezt csak azért írtam le, mert így kerek az egész, így kell nézni minden termék esetében azt, hogy miért kerül itt ennyibe. Teljesen mindegy, hogy mi van ráírva, Nitecore, Olight, Fenix, vagy Petzl, bár ez utóbbi elvileg francia, tehát EUR MAP áron dolgozik.
    Ez csak egy lámpa. Egy laptopnál, videokártyánál, konyhagépeknél, nem EU autóknál ezek a számok sokkal sarkosabban látszanak. Mi is folyamatos küzdelemben vagyunk a gyárral, mert a hasznunk számottevő része elúszik az árfolyamon.
    De ha bemész pl. a Spórolós topikba ott láthatod, hogy akik határ mellett laknak azok sokszor töredék áron tudnak bevásárolni a hazai árakhoz mérten 10-20 perc autózás után.
    Az utolsóra: Ha ide beírja valaki az akciót a kutyát nem hatja meg. A FB csoportomban kb. minden gyártónak van marketingese, nem vakok, azonnal szólnak, ha valami nem tetszik nekik, aztán vagy elfogadom, vagy nem. Jelen esetben igazat adtam nekik, ez meg már az én döntésem.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák