Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vlah

    tag

    válasz WestBam #76768 üzenetére

    Nagyon tetszik a lámpa alakja, egy viszonylag kis, könnyű, kezelhető testbe bele lehet rakni ezt a nagy akkut, beleraktak egy fejmérethez képest nagy reflektort és ehhez ideális mértű ledet, aminek a vetítése nagyon kedvemre való, és tetszik a kör alakjú emitter. A kör alakú enitter egy kicsit kisebb koronát és nagyobb hotspotot jelent, nem biztos, hogy ez jó, de érdekes. Maga a led az igazságot nyomokban tartalmazó marketinganyaga ellenére nem rossz, egy kompromisszumos megoldás a cri és a duv rovására nyer valamennyi fényt. Méretéhez képest egy kicsit felülmúlja az sft40-et a fénysűrűségben, már amennyire hinni lehet a teszteknek. Hogy ez megéri-e nézőpont és ízlés kérdése.

    A probléma az, hogy 40 W-tal hajtják, az sft40-nek elég 30 W a csúcsához, 8A-rel hajtják a maximalisták, de szerintem annak sincs értelme 5A fölé menni. Itt is elég lenne kb 6A. Ez a test kb 7W teljesíményt bír el az nagyjából 2 A a leden. Szóval fölöslegesen túl van hajtva a turbó. Ez kell a népnek ok.

    A fokozatkiosztás nem ideális, a maximum ugye nem 3300 hanem talán 2600 bemeleedett leddel az 1200 nem feltétlen rossz fokozat, mert hőszabályozással, hűvös nyárestén menetszéllel akár tartósan is tarthatja, de lehetne mondjuk egy 5-600 lumenes fokozat, amit tenyleg tartani is tud, mert a 300 nagyon messze van.

    Szerintem lehetett volna ilyen fokozatokkal: 2200-900-300-100-30-1. Ez még mindig csak 4, ha levesszük a turbót, meg a holdfényt. Bár úgy láttam a turbót nem lehet közvetlen elérni.

    Persze én nem vennék ilyen drága lámpát ilyen színekkel, inkább megelégszek egy sp31 v.2-vel és belerakok egy sst20-at magas színhűséggel. Annak ugyan csak 600 lumen lesz a turbója és 300 a tartós fokozata, de 100 méterig az is elegendő lesz.

Új hozzászólás Aktív témák