Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • okiman

    tag

    Üdv az Uraknak és Hölgyeknek!

    Mivel hébe-hóba beesik hozzám 1 pár cucc én ezekből építettem HTPC-t:

    DELL GX745 Core 2 Duo 1.86 GHz:

    Állóházas kompakt gép. nagy előnye, hogy a táp 8cm ventijén kívül csak 1db venti dolgozik a házban, ez pedig a prociventillátor, ami 12cm és jó nagy hűtőborda van mögötte, ja és teljesen zajtalanul lassan forog. A táp Dell OEM 305W két vinyóval még elboldogul,de a 3.-at nem szereti. Raktam bele 4Gb RAM-ot amit a Win7 32 bit ugye nem használ ki, de inkább több legyen benne mint kevesebb. Hangkártyám 1 SB Audigy SE, ami 1 Genius 5.1 rendszeren keresztül továbbítja a hangot, Én szerintem nagyon jó minőségben. Videokártyám: Radeon HD 5450 1Gb Sapphire passzív. Erre a felhasználásra több mint elég. Távirny: Speedlink infrás távirányító.

    Saját benyomásaim: Mivel nekem az XBMC nem jött be ( izlések és pofonok ) ezért a Win7 Media centerét használom, annak minden nyűgjével együtt. Persze ha az ember rászán nem kevés időt akkor ezt is meg lehet úgy túrni, hogy használható ( még azt is meg merem kockáztatni, hogy jobb ) legyen mint az XBMC.

    Amit a Media Centerben használok:

    MyMovies a borítók és háttérképek miatt, ebből kivágom az angol történetleírást és helyettesítem a port-os leírással.

    Media Control: A több nyelvű HD-k és feliratok kezelése miatt van rá szükség, mivel az a fránya media player nem támogat 1 pár dolgot. De sajnos csak Shark007 kodek alatt működik és még nem jöttem rá, hogy K-lite alatt hogyan. (Itt jegyzem meg, azért használok kodeket mert inkább az dolgozzon, mint, hogy kodek nélkül dobálja a hibaüziket.

    Movie Browser: nekem ez jött be legjobban.

    Legszivesebben BS playerrel vagy MPC-HC-val játszanám le a filmjeimet, de még nem tudtam együttműködésre bírni a MC-el, a registrybe belenyúlni meg nem igazán merek.

    Arcsoft Total Media Theatre 3 a blue ray-hez.( ezt is be kellene még applikálnom a MC-be szintén registry-s vagy MyMovies kredites történet )

    Megjelenítő: LG50PK350 plazma, 1 nagyon fontos hozzávalóval ami a Wireworld Island 5 HDMI 2m-es kábele.

    Ha csak a HTPC-t nézzük az kb 70000 Ft-ból megvan, ezért a pénzért van 1 teljes értékű gépem, amivel még akár játszani is tudok, de ha angol filmre rakok rá szinkront ( mkvmerge.gui ) akkor arra is tudom használni, meg netre és a stb.stb.

    Amit szívesen fogadnék: Vélemények a rendszeremmel kapcsolatban, az általam még nem megoldott problémák megoldásában segítség.

    Köszönöm, hogy elolvastátok.

    Oki

    [ Szerkesztve ]

    Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!

Új hozzászólás Aktív témák