Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    Ha már ennyi jó klasszikus horror előkerült itt a fórumon, megjött az étvágyam nekem is. Mivel a fontosabb eredetik már megvoltak, gondoltam rápróbálok a Netflixre, hátha ezzel a Fear Street filmsorozattal, tudnak valami modernebb, mégis nosztalgikus élményt hozni a slasher műfajban.

    Fear Street: 1994
    A félelem utcája 1. rész: 1994

    Egy egész jó kezdés volt ez. A zene és a helyszín (neonfényes pláza) azonnal elhelyezett a korszakban. A prekoncepcióm amúgy is egy Sikoly filmre készített fel, de látván Maya Hawkot, nem tudtam hirtelen nem a Stranger Thingsre gondolni. Aztán kicsit csavarnak a dolgokon. A szereplők tekintetében inkább a 2000es tini horror filmjei elevenedtek meg, de a Sikoly után érzés elég sokáig megmaradt, igaz kapott némi démoni (boszorkányos) megszállós csavart is.

    Jó kis menekülős horror volt, meglepő halál esetekkel, és jó adagnyi cafatos véres gore jelenetekkel. No nem egy trancsír filmről van szó, de a tini horroroknál azért kegyetlenebbre sikeredett.

    Fear Street: 1978
    A félelem utcája 2. rész: 1978

    Ohh igen, 70es évek és nyári tábor. Jöhet a Péntek 13 és a Sleepaway Camp. Hiába van itt még egy Stranger Things szereplő, a film nem nagyon megy át modernebb stílusra, sokkal inkább megmarad a camping slasher klasszikus zsánerében. A helyszín a tóval, a kabinokkal, kunyhókkal, a wc-vel, pontosan ismerős lehet azoknak, akik a fent említett két film valamelyikét látták már. Ahogy az események nagy része is. Talán emiatt jóval klisésebb mint az előző, de mint műfaj omázs, nekem tökéletesen betalált.

    Mivel folytatni kellett az előző részt, így a történet kicsit meg van kavarva (a felszín alatt talált dolgok), de ennyi magyarázat még jól is állt a történetnek. A legnagyobb bajom az állandó sötétség volt, sokszor szinte semmit sem lehetett látni. A zene itt is tetszett, bár egy szám annyira túl lett tolva, hogy már már vártam Sam és Dean megjelenését a táborban.

    Fear Street: 1666
    A félelem utcája 3. rész: 1666

    1666, tehát jöhet egy kis The VVitch. Gondoltam én. Talán itt volt a legnagyobb az elvárásom, és ez tetszett a legkevésbé. Ennek köze van ahhoz, hogy csak a film első fele kap némi ezoterikusabb horroros hangulatot, csak valahogy az is félre van csúszva.A második felében pedig visszatérünk 1994-be, hogy lezárjuk a történetet.

    Annyit emlegettem a Stranger Thingset, hogy az itt már teljes egészében meg is elevenedik, de sajnos csak a 3. évadja. A csavar az első felének a végén szerintem még működött is, de itt a "jövőben" már sokkal kevésbé. Így a végső leszámolás és lezárás is kicsit súlytalan volt.

    #értékelés

    Nem pont azt kaptam, amire vártam, de jól szórakoztam. Talán a második rész állt a legközelebb a prekoncepciómhoz, de nekem az első rész is kellemes meglepetés volt. Sose rosszabbat.

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák