Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    Godzilla Minus One / Gojira -1.0 (2023)

    Na hát ez bekúszott egy 9 pontra. Nem tudom azt mondani hogy rég láttam ilyen jó filmet mert a Poor Things-et is pár hónapja néztem és az is a meglepetés erejével hatott.

    De azért ehhez a filmhez bőven ismerni kell a japán kultúrát, a 2.vh alatti és utáni Japánt, és az atom/atombomba hatásait hogy minden világos legyen. Bár próbálták úgy csinálni hogy akciófilmként is megállja a helyét, lényegében ez a film visszatér Godzilla alapjához amiért anno megalkották az pedig az atomfenyegetés.
    Enélkül olyan ez mint megnézni a Rambot a vietnámi háború ismerete nélkül. Akciófilm de nem érted mi kínja van a csávónak :DDD

    És bár Godzilla mellékszereplő a saját filmjében a végét egész jól kihozták úgy hogy akár a monsterverses godzillához is kapcsolódni tudjon, vagy ne lógjon ki onnan.
    Szóval nagyon tetszett, igazi bujtatott történelmi korrajz. A CGI röhejesen jó volt, egyedül az nézett ki hülyén mikor Godzi gépiesen lépkedett előre, de gondolom az meg tisztelgés lenne az eredeti Godzillák előtt.

    Láttam hogy írtátok a végét, ami szerintem megint inkább szimbolikus mintsem sejtetés egy esetleges folytatásra. A csaj a végén leképezése azoknak az embereknek akik ugyanígy kisebb sérülésekkel megúszták Nagaszakit meg Hiroshimát, majd 3 héten belül meghaltak sugárbetegségben. Szerintem ezt sejteti a nyakán a felfelé kúszó cucc. És mivel főhősünk is kapta a fekete esőt, így az ő sorsa is meg van pecsételve kvázi "a háborúja véget ért" - ahogy a csaj is mondja neki.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák