Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Mi is megnéztük éjszaka az év legjobban várt filmjét. Igyekeztem nem túlzó elvárásokkal beülni a filmre.
    Teljes hosszában végigszórakoztam, összességében jó film, de nem egyedi, nem korszakalkotó mint mondjuk az Inception volt anno számomra.
    Először is a színészek jók, de egyik sem kiemelkedő, de még két rész lesz hogy kibontakozzanak. Nyilvánvalóan Harrison Ford sokat hozzátett az egészhez, de itt sem elsősorban a színészi teljesítmény hanem a karakter miatt. Rey nekem pozitív csalódás, őszintén szólva nem vártam hogy ilyen jó lesz, nagyon kíváncsi leszek a folytatásban mit nyújt. Kylo Ren abban az elcseszett helyzetben van hogy a filmtörténet legerősebb, legkarakterisztikusabb gonoszának utódját kell megformálnia, lehetetlen hogy elvárt szintet hozza, főleg 1 rész alatt.
    Látványra 10-es. Amit lehetett megoldottak CGI nélkül, számomra ez hatalmas pluszt adott, volt fizikája a filmnek. A nyitójelenet rögtön megfogott és azonnal a 3. rész nyitójelenete ugrott be, hogy ez mennyivel közelebb áll a régi szériához.
    SPOILER veszély!
    A történet, és itt jönnek a problémák. Nem mertek kockázatot vállalni és maradtak a bevált receptnél, amivel igaz nem lehet csalódást okozni, de könyörgöm, már háromszor lerágták ezt a csontot. Befelé menet röhögve viccelődtem hogy remélem nem a Halálcsillagot kell megint felrobbantani. Erre baszki nem pont ez történt megint? Komolyan nem tudtak semmit kitalálni? 70%-ban az Új Reményt láttam ebben a filmben. Eltűnt droid fontos információkkal aki a főhőshöz kerül sivatagos bolygón majd elmenekülnek a birodalom új rend elöl. Előkerül egy öreg aki segédkezik ebben. Maszkos, köpenyes figura gyilkolja a jófiúkat és persze halálra sújtja a fénykarddal a mesterét apját. Van egy eltorzult fejű uralkodó és egy Tarkin utánzat elborult agyú katona. Aki mit ad isten megint szétlő egy bolygót (rendszert) a szuperfegyverrel. Végén pedig pajzs lekapcsol, jönnek az X-szárnyúak és szarrá lövik a központi egységet majd az egész felrobban a picsába.
    Nem várom hogy kitaláljanak valami egészen eredetit, de tényleg ennyire futotta?
    Coruscant felrobbantásával szimbolikusan megsemmisítették az előzmény trilógiát. És ez a hatalmas drámai esemény kimerült egy kb. 10 másodperces a picsába reakcióval.
    Nagy pozitívum nekem Kylo Ren viszont. Imádtam hogy egy olyan karaktert alkottak aki még kezdő a sötét oldalon, tele van kétségekkel, képtelen a dühét féken tartani. Kiszámítható volt hogy akkor megöli Han-t, de ez egy baromi fontos eseménye volt a karakter szempontjából a filmnek, ugyanis ezen ponton döntött véglegesen a sötét oldal mellett, és nem elbukásként mint Anakin esetében, hanem borzasztó fájdalmas döntéssel tagadta meg a világos oldalt. Nálam ez mentette meg az egészet.
    SPOILER vége

    Összességében azt mondom hogy ez egy blockbuster, nem nyújt semmi különlegeset, amiért mégis az csakis az univerzumnak köszönhető. Remek 2 órás szórakozás, de nem korszakújító mű. Ja és a BB8, hát az tényleg imádnivaló. :)
    A folytatásban ha a karaktereket jobban kibontják, megtartják ezt a látványvilágot akkor jó úton haladnak, de forgatókönyvben valami új kell, valami egyedi.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák