Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • GBX

    aktív tag

    válasz Laslow #2254 üzenetére

    Akkor próbálok pár dologra válaszolni eddigi 4 napos tapasztalatom alapján.

    SSD nem egy csoda, mert nem 500-900 mb/sec a sebessége és nem 3 sec alatt indul rajta az Xp. Nekem a 7200 es noti vinyón az agyonpakolt xp eléggé lassan töltődött be, és még lassabban jutottam el pl egy firefox indításig (winxp csíkoktól kb 3perc).
    Mostani szintén telepakolt xp-m az SSD-vel ez kb winxp csíkoktól 30sec en belül elindul a firefox.
    JMicron-nal sokan nincsenek kibékülve, pláne a linuxos közösség... nekem eddig jó pár alaplapomon, vezérlőkártyámon volt ilyen márka és nem okoztak gondot WinXp alatt.

    Formázás... eleinte én az xp-t egy NTFS 32KB os cluster méretűre formázott ssd-re akartam felrakni. A gond az volt hogy xp telepítés után a notiban az xp el sem indult. Így maradt az alap 4K os cluster méret, avagy a XP telepítőjének NTFS gyorsformázási megoldása teljesen jó és működőképes.
    Nemtom hogy 32K cluster esetében az SSD-re mennyivel gyorsabb az írás, lehet hogy ma a kedvedért csinálok egy tesztet erre.

    Lassulás tudtommal akkor következik be amikor SSD szinten a szabad összefüggő területek kicsik. Ezt talán OS szinten orvosolható az SSD+Optimizerrel , még nem tapasztaltam lassulást.

    Házba való beszerelésre egy nagyon maszek megoldás, hogy pár csavarral rögzíted az ssd-t az egyik oldalt, másik oldal a levegőben lóg majd.Elvégre a tömeg kicsi, és a SDD állása sem fontos ( nem úgy mint a forgótányéros HDD nél), így az a helyén marad...
    SSD élettartamát meghosszabbítandó beállításokat meg kell ejteni XP esetében.
    RamDrive, NTFS 8.3 filenév tiltása, startup defrag tiltása, böngészők cache-t ramdrivera irányítani, swapfilet- ramdriveba, használd a FILEMON -t hogy lásd mely alkalmazás ír SSD -re [link]

    Esetleg nagyot lehet gyorsítani a rendszeren a FLASHFIRE driverrel is [link], írási sebesség a notimon HDtune szerint eredeti írási sebesség 10-30 szorosa lett...

    HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD

Aktív témák