Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Leporoltam az X-A1-em, mert kezdem elengedni, hogy a rendszeren belül szerzek egyhamar olcsón kompakt másodvázat vagy X100T-től felfelé bármit. Csak kell egy gép ami egy kisebb objektívvel elfér egy hátamra vetett (amúgy fényképezőgépnek kitalált, de hétköznapinak kinéző) övtáskában.

    De sajnos úgy tűnik a 10 év nem múlt el nyomtalanul, már akadozik a hátsó tárcsa érzékelése, ezért a Q-menüben mindent random magától állítgat, meg a blende állításnál is össze-vissza érzékel. Lehet csak egy kis kitisztításra lenne szüksége.

    De azért ennyi idő elteltével sajnos azt kell mondanom, hogy már nagyon élhetetlen az AF is (már a maga idejében sem szerettem, de akkor a Fujinak még nem igazán volt PDAF-es váza), talán egy 7Artisans 25mm f/1.7-el kombinálva manuál váznak jó lehetne, de a vezérlőtárcsát akkor is rendbe kéne rakni.

    Ráadásul ami felett eljárt még az idő, azok a filmszimek. Sajnos csak az ős-ős módokat tudja és azokat sem olyan szépen (pl: lecsapott feketék), nincs benne semmi a Provia, Astia, Velvia vonalon kívül.

    Múltkor egy ismertebb Fujis fotós árult egy X-A5-öt 100k alatt kicsivel, már kezdem bánni, hogy nem csaptam le rá. Az sem X-Trans, de legalább már van PDAF és Classic Chrome és tud E-shuttert (sajnos az A1-es még nem és bár nagyon kellemes fémes hangon csattan a zár, mégis kicsit hangosnak érzem ma már).

    Ami viszont meglepően jól tartja magát az az LCD képernyő, még mai standardok szerint is nagyon jól látható, persze érződik az alacsonyabb felbontás, de mégis éles, kontrasztos, jók a betekintési szögek és egész erős fényerőt is tud.

    Amúgy sokan arra vették éveken át, hogy legyen olcsón egy elég jó APS-C szenzor a háznál ami hagyományos Bayer színszűrős, vannak hozzá asztrofotós vagy infravörös kitek, amikkel átépíthető speckó géppé és tényleg ez a 16 megapixeles szenzor RAW-ban fotózva még a mai napig elég komoly dinamikát és jel/zaj arányt tud.

Új hozzászólás Aktív témák