Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz BigBlackDog #46031 üzenetére

    Ha jól látom, más is hasonlóan járt, gondolnám, hogy ez természetes akkor.

    "...that it's impossible to monitor audio at 192 kHz via the fixed-level outputs (line 3,4)."

    De, hogy ne csak a szenvedésem álljon itt, megosztanék egy rövid tapasztalatot a hétvégéről. Lehetőségem volt kipróbálni egy Schiit Valhalla 2 fejeserősítőt. Őszintén szólva nem voltam éppen a "legkifinomultabb" állapotomban, de nagyjából hallottam a lényeget, inkább csak a mérték kérdéses. A fejes szokás szerint a DT880 (250 Ohm) volt, a DAC pedig egy Impact Twin. A Schiit hidegről jött be, kb. 10-15 percet melegedett a szobában a bekapcsolás előtt, bekapcsolva meg kb. 2-3 percet járhatott. Nem tudom, hogy ez mennyire számít, de gondoltam leírom.
    Hát, eléggé vékonyka volt a hangja ennek a Schiitnek. Ugye ez egy csöves erősítő, legalábbis ránézésre ezt sikerült megállapítanom. Ennek megfelelően meleg, összeért hangot vártam. Gondoltam kifejezetten javítani fogja a DT880-at, meghozza a testességét. Hát nem. Elsőre azt hittem, hogy csak velem van a gond, de átdugtam az Impact Twin fejhallgató kimenetébe is a jack csatlakozót. Megjöttek a mélyek, megjött a teste a zenének cserébe elszállt egy jó adag részlet, és összement a tér. Basszus, ne már! Gyorsan visszadugtam a fejhallgatót a Schiit-be és konstatáltam, hogy tényleg így van.
    A Shiitnek megvolt a könnyed, légies hangja sok részlettel és kellemes térrel. De zene ereje, testessége hiányzott a DT880-al hallgatva. Az Impact Twin ehhez képest sokkal dögösebb hangú volt, viszont egy adag részletet elvesztett valahol az éterben és legalább a teret is kicsit összerántotta. Szívás, de ez van, legalábbis én ezt hallottam! :DDD

    Mellesleg az Impact Twin fejeserősítőjével hosszabb távon is hasonló a tapasztalatom. Persze, jobb azért mint a Musi 01, legalábbis több részlet van benne és moderáltabb már ezzel a Beyer magastartománya. A testesség is megvan immel-ámmal. De tér nem annyira és olyan unalmas a zene egy pöppet számomra.

    Persze a fent leírtak mind csak a saját véleményemet és az általam hallott tapasztalataimat tükrözik, ezt kéretik figyelembe venni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák