Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shufny

    őstag

    válasz #16820480 #23330 üzenetére

    Azért ez nem így néz ki, hogy elmennek a Tesco -ba és drága, vagy olcsó "DAC -ot" vesznek.
    (Idézőjelben, mert ezek a chip -ek, nem mezei DAC -ok, hanem komplett audio codec -ek, direkt erre a felhasználásra)

    Sajnos nem találtam semmi belső infót a miértjéről, de az Apple se véletlenül cserélte le a Wolfson -t. Sok oka lehet. Akár az is, hogy nagy pofájuk volt, és tényleg túl sokat kértek. Mint azt látjuk, a Cirrus Logic chip -je nem lett rosszabb, tehát egyáltalán nem pótolhatatlanok.

    Yamaha nem éppen újonc audio -ban. Hasonló okokból dönthetett a váltásról a Samsung is. Az egyik (fő?) indok gondolom az volt, hogy exluzív audio chip -et akartak, amit nem tud senki csakúgy piszkálni, ha ők nem szeretnék. Hogy erre a Wolfson miért nem volt jó, azt nem tudom.

    Legnagyobb gondja az SGSII -nek pedig valószínű az irdatlan magas 49 ohm -os kimenő impedancia. Ez az oka az "alacsony" hangerőnek is kis impedanciájú fülesekkel. (bár azért az IE8 -cal így is majdnem 110dB SPL :U )
    A célja vagy ez volt, vagy nem volt elég stabil az IC, de mindenképpen egy nagyon gagyi megoldás. Könnyen lehet, hogy valami váratlan közbejött, és nem volt idő áttervezni egy elrontott részt a nagy versenyben. Remélhetőleg a következő már jól sikerül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák