Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szipak

    tag

    némi kihagyás után bepótoltam lemaradásomat a fórumban, némi okosságok:

    VSD1 vs RE-400: alapvetően mindkettő kitűnő füles, csak az utóbbi kétszer annyiba kerül. amivel ezt indokolni tudom: kiegyenlítettebb frekvencia visszaadás, nagyobb kényelem, kicsit minőségibb anyaghasználat, sokkal univerzálisabb zenei irányzatok szempontjából. (az, hogy az RE-400 mélyhiányos, csak viszonyítás kérdése, erre később visszatérek)

    RE-400 vs. VC-1000: na, itt kb ugyan az az árcédula, de teljesen eltérő a karakter. VC-1000 magasban verhetetlen (nekem még a se535-nél is jobbnak tűnt), közép mindkettőnél szép (mindkettő emel egy picit, de abszolút nem tolakodóan), mély RE-400-ban kicsit jobban és lentebb van emelve. nyilván a dinamikus és a BA közti mélybeli különbség tökéletesen megfigyelhető, a BA pontosabban, míg a dinamikus erőteljesebben adja vissza a hangokat.
    - VC-1000 a jazz és a klasszikus zenéknél leesett állakat szokott produkálni, egyéb zenéknél mindenki a pontosságot emlegeti.
    - RE-400 viszont egy mindenhez illeszkedő füles, mindent elvisel a visítós metáltól az elektronikus düffögésen át a klasszikusig.

    mély kérdéskör: elővettem az összes fülesemet és meghallgattam ezt a felvételt (nem, nem tetubusról, hanem flac-ból clip+ -on). amire figyeltem, az a három basszushangból álló alap a szám alatt.
    - VC-1000: a három hangból a legmélyebb észrevehető, de a többihez képest gyengébb
    - RE-400: mindhárom hang kb ugyanolyan erővel szól, viszont itt több az ereje (mekkora meglepetés :DDD)
    - GR-06: talán egy picit hosszabb a lecsengése a mélyeknek, mint RE-400 esetén, ezért tűnik testesebbnek
    - MH1C: az alsó hang még a szemgolyómat is megremegteti (nyilván nem, de tényleg kegyetlenül kieemeli), aki dábteppet, meg hasonló nagyon mély orientált dolgokkal adagolja magát, biztos élvezné

    valamint zárásként egy nagyon jófajta olvasnivaló a hosszú hétvégére való tekintettel. nem pont fülesekről van benne szó, de szerintem érdemes elolvasni. tl;dr: nincs, olvasd el. :P

    csak most néztem át rendesen joker listáját és örömmel vettem, hogy kb azonosnak ítéljük meg a dolgokat. gondolok itt az se535 9.0 -ra, az RE-400 9.0 -ra, meg a VC-1000 9.2 pontszámára hangzás tekintetében :K nyilván izoláció, kellékek, meg a shure féle kutyasétáltatásra is alkalmas kábel az összpontszámba belekerült, ugyanúgy, mint az ár is.

Új hozzászólás Aktív témák