Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #51674 üzenetére

    Mondjuk ha zene szól a fülesen (főleg zajosabb zenéknél), akkor tényleg elégséges a jól izoláló füles. Általában ezt a szivacs illesztékekkel lehet elérni leginkább, bár azok nekem személy szerint nem túl kényelmesek, dörzsölik a fülemet, ami egy idő után elkezd viszketni belülről. Beszélgetéshez neccesebb a dolog, oda már jobb zajszűrés kellhet, mert nincs az a monoton, mindent elnyomó háttere, mint egyes zenéknél (mondjuk egy dörmögő basszusgitár, stb).

    A másik lényeges dolog, hogy milyen környezethez kell a zajszűrés. Az aktív zajszűrők általában a monoton és egyenletes zajokhoz működnek jól, tehát mondjuk motor, busz, repülő, légkondi által keltett zajt elég jó hatásfokkal szűrik, de mondjuk beszédet, kiabálást, dudát, hasonlókat már nem annyira. A másik dolog, hogy az ipari környezetben megkövetelt zajvédőket nem lehet csak simán aktív zajszűrős fülessel helyettesíteni, amennyire én tudom, részben a fent említett okokból. Szóval ha mondjuk gyárban dolgozol, akkor gyanítom, hogy a fülesre még rá kellene venni egy olyan cirkumaural zajvédőt (bár láttam olyan arcot, aki lőtéren simán egy IEM-mel helyettesítette a zajvédelmi fejest, és jól elvolt, de persze jobb az elővigyázatosság).

    Én azt javasolnám, hoyg ha tudod, akkor menj el, és próbáld ki a kiszemelt cuccot, az ATH-t is, meg esetleg valami Bose fülest is, azokból is van aktív zajszűrős, és próbáld meg rekonstruálni azt a környezetet, amiben használnád, hogy mennyire hatékony.
    Az izoláló fülesekről még azt kell tudni, hogy általában a dinamikus drivereknél kell egy "szellőzőnyílás" a fülesre, hogy a driver megfelelően tudjon mozogni (és hogy ne legyen driverflex), de ezzel be is egednek kívülről zajokat sajnos. Az armatúrás füleseket általában sokkal zártabbra lehet tervezni, mert ott másképpen működik a hangkeltés kicsit. Az Se215-nél valahogy sikerült egész zártan megoldani a füles kialakítását, és egész jól szigetel (egy Gr06-hoz vagy Bw M4-hez képest például), de Se535-ről visszatérve szinte nulla a szigetelése.
    Szóval nem olyan egyszerű a kérdés, ki kell próbálgatni :) Ha annyira nem sürgős, akkor a februári találkozón ki fogsz tudni próbálni néhány zajizoláló fülest.

    TigerCat: Az Earpods nem egy rossz füles, viszont a Piston jobban szigetel, meg több lesz benne a mély kicsit. A gombokról írt itt valaki a topikban már, keress vissza, hogy mivel működnek. Azt hiszem szifonnal csak a középső gomb megy.

    metal01: TRRS átalakító kell hozzá. Amúgy nem olyan nagy szám a Senn CX széria, vannak az árában sokkal jobbak is.

    Bodz: Jók ezek a Hifiman cuccok, a Re400 igen kellemes hangú füles, csak az anyagminősége nem annyira jó. Ha arra is tudnának figyelni, akkor remek választás lenne. A He560 meg egy álom, kényelmes, elképesztően szép hangja van, és nagyon drága erősítő kell alá :))

Új hozzászólás Aktív témák