Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vamp

    senior tag

    A CX 500-ról.

    Picit olvasgattam a fórumot, és látom sokan nincsenek tisztában azzal, amit írnak, vagy nagyon szeretnének csak tisztában lenni. Majd' fél éve foglalkozom a CX-500-asokkal. Ez alatt az idő alatt nagyon sokat megtudtam a gyártás menetéről, a hivatalosnak mondott dolgokról, illetve átnéztem vagy 100 féle online tesztet is.
    Kezdeném kapásból azzal, hogy nagyon sokan azt hiszik, a fórumon hirdetett darabok árai azért ennyivel kisebbek a bolti árnál, mert csak és kizárólag hamis forrásból származhatnak. Ez badarság. A boltnak fel kell tartania magát, költségei és ráfordításai vannak, adózik, alkalmazottat fizet, stb. Valamint általában ott a kapzsi management, ami hatalmas hasznot vár el, és realizál. Ezek után sokan gondolják, hogy itt a fórumon árult 5-10E között mozgó áru fülesek mind egy szálig gagyik. Sokan az összehasonlító oldalakat böngészve jutnak arra a következtetésre, hogy bóvlit vettek, pedig nekem elhihetitek, ott sincsen minden rendben. Az összehasonlításokat általában ebayes nagyágyúk írják, akiket többnyire már inaktívként tartanak számon, pontosan azért, mert végülis ők is gagyit árultak. Számomra csak a bolti füles volt mindig is referencia. Füleseket millió meg egy helyről lehet szerezni, én több forrásból is megpróbáltam a kezdetek kezdetén, előbb ebayről, majd direkt a gyártótól is jöttek példányok, volt olyan, amit el sem mertem adni, mert ránézésre látszott, hogy abszolút sz*r hamisítvány. Tanulópénz volt az erre a célra kivágott összeg. Hogy összegezzem a tapasztalataimat:

    -eredeti és eredeti között is van különbség, ez pontosan a tömeggyártás hibáiból adódik
    -ugyanez a helyzet hamis és hamis fronton is, léteznek jobb és rosszabb hamisítványok is, a jobbakba jellemzően a Creative EP sorozat hangszóróját építik bele, és árulják OEM, azaz csomagolásmentes formában, pontosan azért, mert a csomagolásról ránézésre megállapítható, hogy eredeti, avagy hamis a cucc
    -a Sennheiser viszont nem ad ki a kezei közül OEM verziót, pontosan a fentiek miatt, a hamis OEM ugyanott készül, ahol az eredeti, csak kisebb költséggel (ergo nagyobb haszonnal árulható)
    -hangzásban az eredeti messze felülmúlja a Creative speakeres változatot


    Készítettem egy eredeti-hamis tesztet, az eredeti a kínai gyárból, a hamis pedig az ebay-ről származik. Természetesen a fentieket akár személyesen is bemutatom minden egyes kétkedőnek!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák