Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pazolini

    senior tag

    Üdv. minden fórumozónak!

    Problémám:
    CHKDSK futott le egyik bootoláskor a minap, s egy Acronis backup (*.tib) fájlt elérhetetlenné tett. OS nem is látja. GetDataback for NTFS szintén nem mutatja.

    Előzmények:
    1.seagate barracuda 11-es sorozatú (fw-hibás sorozat) lemezem egyik bootoláskor lezárt, rajta C rendszerrel (win7ult, x86)
    2.egy guru Pesten helyreállította, majd frissítette a fw-t
    3.korábban már jelölt badsectorait újramágnesezéssel (HDD regenerator) 100%-os állapotra hoztam vissza (azóta sem romlott…)
    4.winOS-t nem akartam erre a HDD-re bízni, Samu HD103SJ-re klónoztam a rendszert Acronis True Image v11 backupjából;
    5. azóta két lemezen van 1-1 madnem ugyanolyan OS-em, BIOS-ban a sorrendet átállítva a lemezkezelő C-ként kezeli a megjelölt lemez rendszermeghajtóját, a másilét pedig betűjel nélkül logikailag teszi elérhetetlenné
    6. Miután a Samsung C-jén az Acronis TI használhatatlanná vált, (s bonyolultabb procedúra törölni és újra feltenni főként egy „backup archive explorer” nevű eszköz miatt, amit a telepítésekor felrak, s aminek csak letiltása is ‒ rendszerlemez segítségével elérhető érvényes backup híján ‒ teljesen elérhetetlenné teszi az OS-t), arra gondoltam, hogy erről is készítek a egy backupot Acronisszal; de a Seagate OS alól, ahol még jól működött. Tökéletesen megcsinálta.
    7. Na és erre jött a probléma kb. 10 Samsung win7 rendszerindítás után.

    Kérdéseim:
    1.Gondolom CHKDSK nem „töröl”, csak hibás indexelést érzékelt, s ezért tette logikailag elérhetetlenné a kb. 45GB-nyi backup-fájlt. Ugyanakkor GetDB nem látja????
    2.Hogyan nyerhetem vissza a fájlt? Azóta nem írtam a lemezre, amin van: amúgy a Seagate OS mögötti adatpartíción leledzett.
    3.tudom, hogy nem valami klasszikus megoldás a BIOS-os átállítás, az tehetett be ennek a backup-fájlnak?
    4.CHKDSK amúgy beállítható úgy, hogy egy biz. meghajtó esetében soha ne akarjon indulni? Mert elég gáz, hogy ha nem ülök ott a bootoláskor, akkor gondol egyet a checkdisk és törölget nekem, majd indul az OS, és köszi szépen szőrén-szálán eltűnik 45GB adatom… :W

    Ennyi lenne, előre is köszönöm a válaszokat.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák