Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Molk #1713 üzenetére

    Az ilyen adatmentő programokban mindig a deep scan futtatása a célszerű. Igaz, időigényes, de akkor találnak meg minden mappát és fájlt.
    Továbbá egy ilyen szektorhibás meghajtónál eleve benne van a pakliban, hogy emiatt az adatmentő program sem tud végigfutni rajta és kifagy. A nyüstölés miatt pedig még tovább romolhat a meghajtó állapota. Ezért is intettelek óvatosságra, de ezek szerint még mondhatni szerencséd volt. :) Bár majd miután lefutott a tényleges adatmentés és minden ~ ok, utána lehet csak megnyugodni.

    Nekem is volt már pár alkalommal külső HDD-nél RAW partíció. Próbálkoztam az elején mindenféle visszaállítással, de nem sikerült egyik esetben sem. Illetve az említett program sem boldogult vele. Sőt, azzal legutóbb elég kellemetlen tapasztalatom volt. Szóval RAW esetén otthon jobbára csak az a 3 lépéses megoldás / live Linux marad, amiket fentebb említettem. Előbbi lehet elég időigényes - múltkor egy 2,5" | 1 TB külső merevlemeznél ráment kb. bő 1 napom - , de ugyanakkor egy biztosabb módszer, mint a visszaállítással orosz rulettezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák