Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • \m/

    csendes tag

    Sziasztok!

    Eleg specifikus a problema, megprobalok mindent leirni. Az a baj, hogy mukodik a halozat, csak nem ugy, ahogy kene. :W

    WAN: PPPOE kabelmodem nelkuli internet (DIGI 20/10)
    Router: MSI RG60SE (Firmware: 3.7.2 Build 080303 Rel.57149n, ez elvileg a legfrissebb)
    Kliensek:
    2 laptop vezeteken
    1 laptop (MSI M670, Ralink RT61 wifin, a halokartyaja sajna nem jo).
    1 medialejatszo/fileszerver (linux/ftp klienssel, vezeteken).

    A medialejatszora a filecsere FTP-n keresztul zajlik (passziv mod), ha kulso ftp-rol huzok (FXP), akkor jon rendesen az adat, de elobb utobb a router ujracsatlakozik a kiszolgalohoz (de nem egyertelmu, hogy mi valtja ki az ujracsatlakozast).

    Igy megprobaltam "kezzel" eloidezni a problemat, es sikerult: ha a wifi-s laptopra toltok a szerveremrol, akkor ~50-100 MB utan szakad a vonal, a router ismet felcsatlakozik a kiszolgalora (pedig a helyi halon belul volt az adatforgalom), es az ftp transzfert is ujra kell inditani. Ez mind XP, mind Ubuntu alatt elojott. A hibauzenet pedig: PPPoE: Received PADT,ISP disconnected.

    A masik problema az (szinten XP es Ubuntu alatt is), hogy a helyi halon belul mind passziv, mind aktiv modban a wifi-s gepre max 10 Mbit/sec sebesseget kapok (a "g" szabvany 54 Mbit-je helyett), halozaton kivulrol viszont ~15 Mbit a sebesseg passziv modban, aktivban pedig majdnem maximalis (ami azt jelenti, hogy a baj a helyi halon belul van). Ez utobbi valoszinu csak az MSI hibaja, mert Asus-on kb. 2-3 MB/s a sebesseg, tehat a szerverem birja a gyurodest.

    Valami otlet? :O

    Elore is kosz a segitseget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák