Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • slick-adam

    aktív tag

    a processzor hütön levö ventillatorok airflow szempontjabol exhaust-nak szamitanak?

    hazban (midi tower) van összesen 4 db 120mm-es venti (standard olcsok, fogalmam sincs mennyi levegöt tudnak megmozgatni, hamarosan cserelem öket). kettö elöröl szivja befele a levegöt ca. 900 rpm-es sebesseggel, es 1-1 van hatul ill. a procihütö felett, ezek 800 rpm-el mennek. ha siman rpm-böl indulok ki es hogy ugyanaz a 4 venti, igy kiegyenlitett vagy picit pozitiv nyomasnak kene lennie a hazikoban, nem?

    no de ott van meg a procihütön a 14-es es 12-es Noctua is, ezert kerdem. vagyis azert, mert 2-3 naponta mar durva pormennyiseg van a hazban. Phanteks P400-as haziko elejen a ket keskeny nyilasnal is vannak szürök es a ventik elött is közvetlen, megis beszöknek a porcicak (ez vegulis elkerülhetetlen) es bent is maradnak szepen (na ezert kene a pozitiv air pressure, ugy tudom az kevesbe poros).

    vegyem ki esetleg a fenti vagy hatulso ventit? ha igen, melyiket erdemes?

    ha majd cserelem a haz ventiket, jo megoldas lenne elöre tenni 2db Noctua NF-P14S-t 1000-1200 rpm-el (ezek forgatnak rendesen honlap szerint), fentre es hatulra pedig 1-1 Noctua NF-S12B-t takarekon mondjuk 7-800 rpm-el?

    köszi!

    parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

Új hozzászólás Aktív témák