Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deathtania

    senior tag

    Sziasztok!

    A gépházamat szeretném feldobni LEDes ventikkel, és szeretnék egy kis tanácsot kérni.

    Konfig: van egy Gigabyte B450 Aorus M alaplapom, egy Fractal Design Meshify C mini tg házban, amiben elöl-hátul 1-1 fehér ledes 12cm-es ventilátor forog (így kaptam hozzá), a vízhűtésem pedig egy Corsair H100i Pro RGB, ahol a pumpán lehet állítani a led színét, de mást nemigen, a ventilátorok is sima fekete ML 120-ak, mindenféle fény nélkül. A hűtőborda a gép tetejére van felerősítve, felfelé fújja ki a meleget. Az első ventilátor kb a grafikusra fújja a levegőt.

    Ahogy néztem, a lapra 2 db sys fan-t tudok csatlakoztatni (első-hátsó fehér ledes van most rákötve), és mellette van egy rakás led csatlakozó a gyári leírás szerint:
    1 x CPU cooler LED strip/RGB LED strip header
    1 x RGB (RGBW) LED strip header
    2 x digital LED strip headers

    Arra gondoltam, hogy első körben előre 2 db 12-es ventit raknék, hátulra pedig 1db 12-es ventilátort, mivel oda csak az fér el, és a bordán lévő ventilátorokat majd következő körben cserélném ledesre.
    Mit ajánlotok, milyen RGB ventilátorokat vegyek (az is lényeg, hogy halk maradjon a rendszerem), amiknek a fényét a lapról tudnám vezérelni a Gigabyte programjával, esetleg más módon (külön controller?) Itt persze felmerül a kérdés, hogy hova tudnám egyáltalán dugni őket, mert a "sima" sysfan aljzat szerintem nem kezeli a ledet. :F
    Mi a vélemény a dobozos megoldásokról?
    Pl. Corsair ML120 PRO RGB LED 120MM PWM vagy a iCUE SP120 RGB PRO.
    A kettő között kb 11.500 árban a difi, az ML ventik nem tudom, megérnek-e ennyivel többet.
    Vagy pl. a CoolerMaster MASTERFAN PRO 120 AIR PRESSURE RGB 3 IN 1 jó megoldás lehet nekem?

    Köszi a válaszokat és tanácsokat előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

    www.brczart.hu

Új hozzászólás Aktív témák