Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    gondoltam megosztanék énis némi tákolást... a bevezető kicsit hosszabb, de melós volt:) avagy: valaha felsőkategóriás vidkari (3870OC), quad, eredetileg 4 vinyó egy codegen házban... ahol nem állhat be a levegő.

    ideiglenesen külföldre költöztem. ahol volt már ugyan egy gép (2.66D cerka, 1600pro agp, giga mem, codegány ház, chiefi 360, ez a régi gépem amit megkapott hugom), dehát a quadom mégiscsak pofásabb;]. a problémák ott jöttek, hogy bőrönddel és repülővel mentem... tehát a ház kiesett (a Cosmos üresen 17 kiló). a chifi elégnek tűnt, mert az fsp500gln60as mégiscsak baromi nehéz. a prochűtő otthon egy ifx14 volt, ez a 16.4centis magasságával esélytelen kategória, oldallevétel pedig a cicák miatt nem játszik. vinyók közül volt kettő a hugom gépében, a sajátból a raptort eleve nem is vittem (melegszik), a seagate időközben gariba került, a samsung640est gariztatnám, az 500as WD meg véletlenül otthon maradt, szóval egy 500as samu tartja a frontot plusszban.

    szóval, codegen ház. sulinetes. pozitívuma, hogy van, és valamennyi védelmet ad macska és kutyaszőr ellen. valaint atx méretű lap belemegy. valamint nem annyira sorjás, szóval nem vágta el a kezem. valamint 4 5.25ös beépítőhely fér bele. negatívum van sok, pl a 3.5ös hely fedett (és csak össz három van), szal a lianli tr3 szabályozópanelemet otthon is hagytam. további negatvumait nem sorolnám... fogalmazzunk úgy, hogy ár/értéke a nagyonolcsósága miatt nem is rossz;> és befért a bőröndömbe, és túl is élte a repültetést!

    lehetőség szerint nulla pénzből kellett kihozni (meg a meglévő cuccokból). külföldön, ahol konkrétan nem lehet kapni alkoholt sehol (tisztításra pl), szigszalagot meg nem találtam.

    akkor: a chifi olyan 230Wt tud 12Vn, de legalább azt is két ágra bontva. a proc 40-45Wal primeol (3.0án 80Wot eszik), a vidkari 105Wos TDPjű lenne, ha nem lenne a kemény 3% gyári OC, szal 110Wot számoltam rá (lemérni nem tudtam). ki lehetne abból is indulni, hogy a proc elvileg 95Wos TDPjű, de inkább nem kockáztattam. ez még csak 150W, viszont a chiefben cserélve lett a venti, és akitől vettem, már nem emlékszik, hogy mégis milyen CFMjű volt benne eredetileg és cserélve. magyarul, nem akarom nagyon megterhelni, nehogy leégjen (langyos/meleg levegő a max belőle, de akkoris, az ördög nem alszik). 5 és 3.3Vn a memek a lap és a vinyók vannak elvileg, 4x2gb mem, lap, már csak 3 vinyó és egy pio216d. meg egy hangkari, azt nem tudom melyik ágat terheli a lapon át. értelemszerűleg ez amiatt volt fontos, mert a chifi még a régi 2.0ás érában született (amikor még a 12V ennyire nem volt hangsúlyos), crossloadot meg ahogy néztem annyira nem szereti (így utólag hozni kellett volna az fspt...). ezért is fontos, hogy járjon a levegő, nem akarok hot boxot.

    vannak még a ventik: a tápban 2x80, egy kolink 80as hátul, két papst 8012es (egy halk és egy ultrahalk), egy papst 4412GL (1500rpm 120x25) és egy CM 120x25ös nem gyors de legalább közepesen hangos (Cosmosból kiműtve). 7 darab.

    a vidkarin egy HR03GT van. otthon úgy néztem befér (tényleg), passzívba a codegenbe már bevállalni nem mertem, szóval kapott ventit. a 120as CMet. a 92es felfogatóval, mert persze a 120as felfogatót szintén otthonfelejtettem. de, Thermalright termékeknél a ventik kókányolása alap, aki cserélt már IFX14ben középső ventit házban, az tudja miről beszélek...

    a proc kapott egy AC7prot. occsón és gyorsan kellett valami (ami befér a házba), ez volt kéznél az első boltban. a proc oem, szal sajnos ezt a kiadást nem lehetett megkerülni (gyárit olyan 2körül kapni, ennyi plusszt nekem megért).

    de meséljenek a képek:DDD


    ő lenne a vidkari... 4 slotos hűtés megural


    belső. alul a plusszkábel a néha betolt negyedik vinyónak kell. szebben nem lehetett elintézni sajnos a kábelezést (min 2-3 órát szórakoztam vele, túl sok a vezeték pici helyen)... 7 venti+1 a CPUnak, 3-4vinyó+1optikai, a ház meg mikroméretű. és persze átalakítózni is kell, PSUn nincs 6pines.


    előlap nélkül... a vinyók hűtése kritikán aluli, ezt a 80as megoldja. alul a lyukaknál szintén van egy 80as, levegő pedig alulról és picit elölről jöhet be. porszűrő itt ugyan nincs, de elég kicsi a lyuk mindkét helyen, a ventik pedig halk/ultrahalk papstok egész minimális légszállításokkal. a letört tartó a reptetésnél történt, más baja semmi nem lett. masszív ez:DDD


    és fent az előlap... eléggé mad max fíling, de biztosabbnak éreztem a dolgokat a 100m3/h körüli papsttal. mellette a szürke takaró a ház egyik fém 5.25ösbeépítésgátlójából lett átalakítva. fekete szigszalaggal lehet szebb lenne, de azt nem kaptam még:(. porszűrő itt már van.

    és végül a hőfokok (minden gyárin megy, tuningolni nem nagyon akartam, bár egy picit nagyobb FSB jól jönne bootnál):

    CPU (coretemp mérés): idle 35, load 46 (legmelegebb mag), visszahűlés 1-2 perc. maxon megy a venti (valszeg, biosban hőfüggőre van állítva)
    vinyók: 28/28/<25(a 160as samu érzékelője 25fok alatt konzekvensen 10-13fokokat mér, ez 21fok körüli szobahőmérséglet mellett vicces), aktív félórás másolgatásra ez max 3fokkal nő.
    GPU: idle 36/37, load (50/43) (gpu/ambient), visszahűlés 3-4 perc
    everestem éppen nincs fent, de a mobo hőmérséglete a szokásos p35ös keretek (39-42) között marad.

    szóval kicsit zsúfolt, kicsit kényelmetlen szerelni, kicsit teszkós, szemnek nem a legszebb, de a miénk:) a hőfokok pedig... nos 50fok fölé semmi nem megy, ami azért egy codegány házban nem kicsit jó eredmény szvsz :C főleg, hogy alapórajelen a TR IFX14 dupla ventivel se tudott 40-43 fok alá menni szobahőmérséglet függvényében. zajosnak zajos, de végeredményben elégedett vagyok.

    és szerintetek?:D

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák