Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz szab.tam #17372 üzenetére

    Annyira nem vagyok szaki, csak sima melós. :D
    A lényeg, hogy a lamellagyártó gép is több lépésben húzza ki a megfelelő méretre a kihúzást.
    Általában ezt külön erre a célra gyártott gépek végzik, házilag elég macerás.... bár ha kikísérletezed a szerszámot hozzá, akkor azt legyártatva mehet a sorozatgyártás is.
    Lehet számoltatni mérnökökkel, akik kihúzás magasság / lemez vastagság függvényében dobálóznak majd robbanási hézaggal, meg mindenféle földi jóval, de nagyon drágák ahogy hallom.
    VGA-nál igazából lövésem sincs hogy passzívban mekkora felület kell ahhoz, hogy elvezessen 250W-nyi hőt. A baj az, hogy zárt gépház esetén lehetetlen, esetleg a gép oldalát is használva bordaként, vagy a gépen kívülre tett lamellázással.
    HP-t nem tudom hol lehet még beszerezni. Volt egy HP project házilag cikk, kérdezd ott a készítőt, hátha tud segíteni, vagy ha a neten túrsz kiszámítási egyenletet... hány köbcenti térfogat esetén mekkora a betöltendő gáz mennyisége... no meg milyen gáz, akkor hajlékony 4-5-6-os vastagfalú csőbe betöltve oda tekered ahova akarod. Kérdés az, hogy a Heat-Pipe elve működni fog-e tetszőleges elhelyezéskor. Lezárás még 1 kérdés, mert nem tudom milyen gázzal dolgoznak, hogy lehet-e kemény-forrasztani, vagy elektromos úton kell megoldani a lezárást.. bár ott is akad némi hő az eljárás folyamán.

    "vagy abban valami hűtő-, fűtőrendszer folyadéka, gáza megy?" - bingó!
    Attól függ, hogy hőcserélő, elpár, karolikus egység-e vagy mi lesz belőle, ha kész lesz.
    Hőcsöves cuccot nem gyártunk .... sajnos.
    Hűtőközeg tekereg benne hogy pontos legyek... néha fűtőközeg. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák