Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nemrég vettem egy vízhűtés szetet hogy kiváltsam a dölgött ventis 9700-as zalmimat. Gondoltam egyet és vettem itt a ph-n egy igen olcsó 10eFt-os szettet. Ennyi pénzért nem vártam nagy teljesítményt, meg nekem totál kezdőnek vízhűtés témában úgyis mindegy mit teszek tönkre csak olcsó legyen.
    Szóval a kiszemelt vízhűtő szet egy Fisher márkájú Coolwhisper amit eredetileg szerintem régebbi xeon szerverekbe szántak tehát egy 955 phenomot alapon biztos el kell hogy vigyen.
    Kezdetnek szétszedtem darabokra az egészet mert semenyire se passzolt a gépbe, csövek rövidek, lefogatónak köze sincs az am3 foglalathoz. Kijött belőle rakás anyag (egy venti, lemezek, rögzítők szóval amit nem tudtam mire jó). A gyári csövek helyett kaptam kávégépszerelő ismerősömtől műanyag csöveket amelyeket kávéautómatákhoz használnak, ez pont megfelelt. Méretre vágtam majd a végét melegítettem kicsit hogy rá tudjam húzni a kivezetésekre, egy helyen folyatott csak amit próbáltam egy rézdróttal körbetekerni de az lett a vége hogy elvágtam az ujjam és a hűtőrendszer a véremet keringette. (dekorációnak is jó lenne, meg amúgy is sok vastartalmú kaját eszem, de hosszú távon mégsem megfelelő) Nekiestem másodszorra és sikerült összerakni úgy hogy nem folyatott és masszívan tartotta magát minden cső, persze újra feltöltöttem az egészet. (desztilált vizzel)
    A probléma az volt hogy egyedi blokkfelfogatót kellet csinálni, hát ezt így oldottam meg:

    Remélem látszik valamennyire, egy gyári alacsony am3-as hűtő rögzítője és egy párhuzamost port kivezetésének a műanyag belső védője. :)

    Itt meg a kész rendszer már teszt alatt. Idle állapotban 30 fok körüli a proci, terhelve prime95 alatt 48. Ekkor még nem volt teljesen feltöltve a rendszer és a szelepet is nyitogatni kellet a levegő miatt. Bár a gyári ezer éves rákent hőpasztát használtam fel újra, és hiába ír 48 fokot mert valamiért maga a blokk még csak langyos volt. A hőleadó radiátor ventijei éppen csak pörögnek, azaz terheletlenül csak az egyik megy akkor is annyira hogy éppen elindul és kézzel leállítható. Terhelve az egyik venti kb úgy megy mintha 5v-ra lenne bekötve és a hátsó ventije meg épphogy pörög. A ventiket egy hődióda szabályozza ami gyárilag fel van fogatva a bemenő csőnél.

    Szóval eddig megérte a cucc, tuningra lehet kap egy nagyobb radit.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák