Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz Pete55555 #39784 üzenetére

    Hehe, igen az elsőnél még elfelejtettem mindenhol forgatni ahol kell, csak este már fáradt voltam még egy screenshotot lőni. De jól kiszúrtad! :C

    Melyik előlapi panelre gondolsz? Kicsit írd körül mert így nem világos számomra.
    A 45 fokban döntöttnek fix helye van, úgy gondolom hogy ebben a pozícióban a legkényelmesebb a helyzete, akár jobbra, akár balra, akár a földre rakom a gépházat. Oldalra állítva már nem olyan jó ha kijelzős megy bele mint a tervemben, de 3 rekesznyi helyem meg nem maradt tehát azt nem tudom elforgatni. Mivel ennek a 45 fokos rekesznek fix a helye, és a hdd dokkolóhoz is ragaszkodnék, nem tudtam hosszában faragni jobban belőle. Szemből nézve, jobb oldalra a hdd dokkoló mögé és az ssd-k közé nem férne be, de az ssd-ket alulra rakva beférne, viszont ide nem akarnám tenni (bár megoldható lenne, ha jól számolgatom a centiket, és akkor ez is áthelyezhetővé válna).
    Széltében még lehetne nyerni jó pár centit, kb. 5-6-ot, bár nem akartam annyira közel a dokkolót a lehetséges dVGA-hoz (vagy kettőhöz), hőmérséklet miatt (mondjuk jó lesz a szellőzés, szóval lehet csak túlaggódom a dolgot). Valamint ha a tápot fektetem, akkor hátul sincs akadálya a keskenyítésnek (ha állítva maradna akkor csak kb. 2cm-et lehetne, ennyire van a laptól).
    Tudok lőni még képet, mi látszódjon rajta, milyen irányból kellene?

    Igen az ssd-ket nem cserélgetném (2 helyesre terveztem, jelenleg 1 db van).
    Igen, beférne éppen-éppen alulra is, azt direktbe raktam a felső sarokba, hogy ne legyen olyan pucér az a rész + kapna egy kis levegőt is. Alul az a baj, hogy a magasságcsökkentés miatt nem fér oda 12 cm venti hátra, elöl meg a dvd meghajtó és a többi 5,25"-ös bővítő miatt nem fér második 12 cm venti előre (vagy nincs mese, laptop dvd íróval kell próbálkozni, azzal nyernék pár centit széltében és hosszában az adott rekesznél, aztán balról beszerelt verziónál, előre még beférne egy 12cm venti pluszban, alulra középre). Elöl jobb alulra meg hülyén nézne ki 1 db 14 cm venti a 12 cm helyett. Így nem tűnik annyira jónak a szellőzés, bár egy vinyórekesszel még jó lehet (amit ilyen 3 rekeszes egybe cuccal szemléltettem), normál álló házból kivágott sín/fogadó rekesz lenne a valóságban, 2 rekesszel (levágnám méretre) így 2 vinyó között még el bírna áramlani a levegő. A rekeszt megvágnám hogy oldalról nyitottabb legyen, vagy befordítom légcsatorna irányba. Ha több vinyó lenne egymás mellett, mert pl. 2x2db-os rekesz, vagy az ssd-ket rakom mögé, akkor kérdéses, elég lenne-e a levegő amit az elöl jobb alul lévő 12 cm venti tol, ill. szívásra elég-e a hátsó 2 db 8 cm venti. Le lennének szabályozva hang miatt minimumra, így kell figyelembe venni a szellőzést. Kicsit aggódom emiatt. Lehet kap az alsó ház +2-3 cm-t magasságban hogy beférjen hátra alulra is 12cm venti.

    Szemből nézve a bal hátsó rész az alsó házban, az üresen maradna, mert így ha leveszi az ember az aljáról a takaró lemezt (a burkolatot), akkor hozzáférnék a backplatehez, viszonlag könnyű lenne procihűtőt cserélni.

    Fő szempontjaim a modularitás (a szerelés, variálhatóság szabadsága miatt), a jó szellőzés és a sok bővíthető eszköz kényelmes használhatósága (kézre eső helyen van, elérem nem kell gebeszkedni miatta, stb.).

    Egyébként, a te házikód már szépen alakul, tetszetősen néz ki amit eddig láttam belőle! :K

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák