Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MBazsee

    tag

    Szóval, mint már említettem korábban, kellett egy zenelejátszó alkalmatosság, ami a gyerkőcöknek zenét játszik majdnem egész nap. Keresgéltem használt usb-s magnókat, de egyik sem tetszett meg, ahhoz képest drágának is tartottam.
    Az elképzelés adott volt, csak a megvalósítással voltak bajok.

    Először is a lejátszó maga. Az ebayről szereztem be egy erre alkalmas eszközt, amit kissé módosítottam (a rajt lévő gombokat leforrasztottam és számítógép bekapcsoló gombokkal helyettesítettem).

    A következő probléma a tápellátás volt, aztán rájöttem, hogy itt vannak ezek a döglött notebook akksik. Így adta magát a dolog, hogy abból barkácsoljak bele valamit. Innentől az elemtartó és a töltő elektronika is megvolt oldva (szintén ebay).

    Az utolsó dolog pedig a dobozolás volt, amiben kissé elakadtam. Mivel még rendes szerszámkészletem nincs, sajnos nem tudtam fából ezt megoldani, aztán rájöttem, hogy vannak a villanyvadász boltban különböző méretű dobozok, amiket fel tudnék használni, innentől kezdve ezt a problémát is megoldottnak tekintettem, csak be kellett egy megfelelő méretű dobozt szereznem.

    A fentiekből jött létre az alábbi lejátszó alkalmatosság:
    [link1]
    [link2]
    [link3]
    [link4]

    A hangszórót sima 8 cm-es ventilátor ráccsal láttam el, hogy a gyerek ne nyomkodja be. A kapcsoló tápból való, a gombok pillanatragasztóval beragasztott számítógép kapcsoló gombok, az a kis rés a micro USB csatlakozó az akku töltéséhez. A tetején normál USB és micro SD helyek, a belsejében pedig meleg ragasztó hegyek, illetve kábel-rengeteg. A tápellátásért két párhuzamosan kötött 18650-es akkumulátor a felelős.
    A festékpöttyök jelzik, hogy nem csak a gyerkőcöknek készült a lejátszó, hanem apa is erősen használja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák