Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz MrDerekas #55395 üzenetére

    A képre először azt hittem, hogy ez a Metis legújabb magyar inkarnációja egy működő PC-vel a belében. :DDD Gyönyörű munka! :C

    (#55394) Rhcspsz01
    Én kb. 10 éve éreztem ugyanígy, akkor megleptem magam egy nagyon egyszerű (relatíve olcsó), Marte 150 típusú hegesztő trafóval. Bekapcsolod, búg, de van rajta egy tekerentyű, amivel az áramerősséget lehet állítani max. kb. 100...120 A-ig. Egyetlen hátránya, hogy hamar felfűti magát, és mivel gyárilag nincs benne ventilátor, (én utólag tettem bele egy 20 cm átmérőjűt, de még így is) sokszor lekapcsol a hővédelem. Mivel buta mint a tök, nem is túl segítőkész, ha olyanja van, ragad, tapad, ilyenkor csak taknyolni lehet vele, normálisan varrni nem. Mindenesetre nekem azért jó társam volt egy komplett vas lépcső, egy bojler állvány, kandalló vázszerkezet, csirkeudvar tetőszerkezet stb. elkészítésében, szóval nincs okom panaszra, és a mai napig is büszkén használom.

    Aztán most januárban jött anyóshoz egy kovács mester rácsot szerelni, aki egy nagyon jópofa kis inverteres hegesztőgéppel csinált olyan gyönyörű varratokat, hogy csak úgy pislogtam. A cucc nem olcsó, 50...60 eFt-nál kezdődik az alja, de mindenképpen megéri, mert mivel egyenáramú, nem fröcsög, és azok a modellek, amik generátoros üzemre is képesek (ezek már jóval drágábbak), nem jönnek zavarba, ha a hálózati feszültség alacsonyabb (vagy ingadozóbb) az előírtnál.

Új hozzászólás Aktív témák