Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz Omli85 #55992 üzenetére

    Szia!

    Én csináltam ilyet 10W-os DDC-vel, kiöntő szilikon (nem olcsó) töltöttem fel jobb lett, nem zörög a burkolat de a pumpára jellemző ciripelő hang még erőssebb lett.

    Most kaptam egy 18W-os PWM-es DDC-t az nem ciripel, nem ráz cserébe lassabban indul. A melegedéssel annyit csináltam hogy a PCB és a kupak közé nyestem 1.5-2mm-es gap padot, 8x4mm-eseket és az IC-k mögé tettem. Az eredménye az hogy kellemes meleg a burkolata.

    Szerintem ha épp a tekercselés impregnálása,(nem laza a tekercs a vason) és modern a meghajtás (korlátozza az áramot, nem négyszög jellel hajt) akkor nincs szükség a feltöltésre, csak a tömegét növeled.
    A rotor-t ki lehet egyensúlyozni, le lehet venni a lapátok külső felét, apró súlyok vannak alatta mint az autó abroncs peremén.

    A kerámia golyót tartó acél tengely végénél lévő bordás részt viszont érdemes kiönteni műgyantával, egyrészt stabilabb lesz, másrészt nem szív fals levegőt a pumpa. (ott ahol a képen a gumigyűrű van).

    Még egy dolog amit észre vettem a 10W-os műanyag része rideg és törékeny, olyan hangja van, mint a kiégetett porcelánnak. Az új 18W-os jobb minőségű plasztikból készül jóval csillapítottabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák