Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz creation #57613 üzenetére

    Legalábbis a kondenzátor tárol annyi tápfeszültséget, amitől az IC egy ideig nem felejti el az előző módot. Ki lehet sípolni multiméterrel, a két kondi valószínűleg párhuzamos.

    Ebben az esetben az egyik kondi leforrasztásával rövidül a tárolási idő. Vagy lehet forrasztani a kondira párhuzamosan kisütőellenállást. 1 kΩ például hamar lemeríti, ugyanakkor felesleges terhelést sem okoz.

    Van egy olyan laikus módszer, amikor a kondi tetejét grafitceruzával megfirkálják, ami szintén kisütőellenállást képez, gyorsítja a felejtést. Ugyanakkor gyorsan kapcsolgatva meg is maradhat a három mód.

    Noha zárlatot elvileg nem okoz a grafit, ahhoz túl nagy a keletkező ellenállás, de azért megbízhatóbb egy normális SMD ellenállás.

    A kondenzátor teljes eltávolítása okozhat szűretlenséget, működési zavart, vagy nem. Kiszámíthatatlan.

    DC-konvertert nem tartalmazó zseblámpáknál a szaggató áramkör egy rövidzárral is egyszerűen kiiktatható (csak a LED előtétellenállása marad a körben, de az kell is), de ez nem olyan lámpa. Ha lenne több infó a 6-lábú IC-ről, akkor talán arra is lehetne más megoldás, átkötés, ilyesmi. Így csak annyit lehet tudni róla, hogy az biztosítja a FET PWM-meghajtását is (ami a DC-konverzió miatt nem iktatható ki) valamint a módváltást is. A két funkció összefonódhat benne olyan szinten, hogy akár el sem különíthető.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák