Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Samus #58763 üzenetére

    Remélem be is válik majd. :B Felnit még nem festettem pláne nem alufelnit. Acélt remélhetőleg hamarosan fogok, mert szépen csendben haladok a traktor projekttel. Szóval ebben a témában abszolút csak ugatom a holdat, de gondolom ami egy alu számítógépháznál beválik, az beválik a felninél is.

    (#58764) cinemazealot:
    Igen ezek baromi jó projektek tudnak lenni. Mi ugye a legtöbb dologgal most nulláról kezdtünk, helyesbítve mindent visszabontottunk nullára és úgy építettük ki újra. Tehát:
    - falakat bontottam ki ajtókat szüntettem meg, vagy vágtam újakat
    - villanyszerelés (3 fázis) kuka az óráig és úgy újrahúzni mindent
    - vízszerelés kuka egészen a pincében található KPE betápig, majd onnan mindent kiépíteni újra
    - fűtés (konvektorok) mindenhol kuka, majd kondenzációs gázkazánnal padlóba rejtett csövezéssel és radiátorokkal mindent kiépíteni (lényegében a fali osztóig megoldok mindent, a gázszerelő "csak" felakasztja a kazánt és ráköti az osztóra).

    A legnagyobb baj nekem az, hogy szinte mindent egyedül csinálok a bontástól és az egyéb segédmunkáktól (anyag elhordása és előkészítése magamnak stb.) kezdve az asztalos, burkoló, festési munkákon át egészen, a fűtés-, a villany- és vízszerelésig. De meg is fogant bennem, hogy ez lesz az utolsó, hogy ilyenbe belevágtam. Ez már a harmadik ingatlan lesz, amit felújítok és tisztességgel tele van az egésszel mindenem. Legközelebb már csak akkor vagyok hajlandó belefogni valamibe, hogy ha valamelyik gyereknek kell építkezni, felújítani. Addig én már csak a nagy műhelybe vagyok hajlandó belefogni, amit régebben is linkeltem már...

    Ráadásul iparkodnom is kell, mert március 24. a kitűzött költözés (első ott alvás) napja, mivel ekkor leszünk pontosan 10 éve együtt a feleségemmel. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák