Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flymi

    addikt

    Helló urak!

    Ahogy ígértem jelentkezem a képekkel.
    A történetre visszatérve röviden. Szerettünk volna egy ágyvéget/fejtámlát készíteni. Anyagok beszerzése viszonylag gyorsan ment, majdnem kész is, de sajnos rá kellett döbbennünk, hogy a fal nem egyenes, ezért még némi takaróelemre szükség lesz, mert egészen a falig akartuk betolni. Alul passzol is, a szegélylécnél van, de felül elég durva hézagok vannak. Bal oldalon a tetejénél 3cm, jobb oldalt valamivel kevesebb 2cm. Szerintem az apósom tintásan falazott mikor épült a ház vagy nem tudom, lehet nem ismerte a vízmértéket... A házban konkrétan egy fal sincs, ami egyenes/függőleges. :D
    Tehát majd kap még egy 7x1-es lécből keretet, mert takarítani nem lehet így mögötte, így le kell zárni. Nem lesz szép, de legalább ronda.
    Alu L profilokat végül nem használtam fel, éppenséggel mondjuk akár hátulra is fel lehetett volna fúrni, de majd elhasználom, kárba nem vész.

    Alapanyagok:

    -90X200 félkemény (normál) habszivacs, 5cm vastag (5400 Ft)
    -Paco műbőr méteráru 140cm széles, 2m hosszú. Kávé szín, asszony választotta (4380 Ft)
    Ez a kettő egy helyről érkezett, pk volt még +2k.

    -natúr mdf lap, 19mm vastag, 144x80-as (őszintén nem emlékszem mennyibe került, mert vettem még mellé rétegelt lemezt is...)
    -5x2-es lécek, többnyire 2 méteres szálakat vettem, de volt benne egy 2,5-es is. (4k + volt valamennyi föle is, már eldobtam a blokkot.)
    -apró sarokvasak, talán 25-30 darab, hozzá való 1,6cm hosszú csavarok, PZ2-es és PZ1-es hegyhez valók vegyesen (3-as, 3,5-es). Ilyen csavarok voltak itthon, legalább nem növelte a büdzsét. A sarokvasak is elhanyagolható pár száz forintos tétel.
    -fekete selyemfényű festék, literes. Kellett venni, mert ami volt itthon már nem lett volna elég rá. (2,5k környéke volt)
    -Extra erős ragasztó, konzerves kiszerelés volt a tecsóban (~1,5k lehetett)
    -ecset volt itthon, de a biztonság kedvéért vettem egy 3-as szettet (~600 pénz)
    -faragasztó (a nagyobb kiszerelésű, 1k)
    -tűzőgép és kapocs a szomszédtól érkezett kölcsönbe.

    Ez így barátok közt is 30k és még ugye nincs kész a hézagok miatt. Ennyiért épp lehet már készen is venni, de az nem buli :N és ilyen nincs másnak az biztos! :D (Nem lekoppintani ám!)

    Íme pár kép, nem készítettem részletes dokumentációt.
    Kellett hagyni egy 5 centis részt, ahová nem került szivacs, mert oda furakszik be a matrac és a fedőmatrac.


    A tűzés és a hajtogatás női kezek munkája.


    A csavarozás az én munkám gyümölcse.


    Itt már a helyére szerelve látható. Nem lett annyira gyűrött, mint számítottam rá. Egész tűrhető.


    Igen, sajnos faltól falig vannak a bútorok a hálóban a fal mentén, így kábé nulla az ágy, az éjjeli szekrény és a fiókos szekrény közt a hézag, ezért nyomja meg kicsit az anyagot. Ez van.

    Az összeszerelés egy fél délután lett volna, de ugye festeni is kellett, száradni hagyni, a ragasztóval is várni kellett, a matrac és az MDF lap is 4-5 nap alatt ért ide vagy lett kész a méretre vágás.
    Szeretek barkácsolni, tavaly óta már van saját dekopírom, csiszológépem és nem utolsó sorban egy Fahrenheit (igen szintén tecsós) forrasztóm is, nem kell bohóckodnom a kézi fűrésszel meg az Einhell gravírozó/fúró/csiszoló kis multigéppel.

    Következő projekt egy kis gépház kuckó lesz a rétegelt lemezekből, egész szép az anyag, nem feltétlenül akarom lefesteni. Talán lakkozni kéne? :U Esetleg még a matricázáson gondolkodom, de minek elrejteni az anyagot...?!

    [ Szerkesztve ]

    /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

Új hozzászólás Aktív témák