Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    Kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz. Van egy ásott kutunk, amiből csak öntözni szeretnénk, viszont a kerttől kb. 10 méterre van. Vettem egy szennyvízszivattyút, azért azt, mert az lapátkerekes, tehát nem gond neki, ha befogják a slag végét. Namost. Az a terv, hogy a vizet a kertig akarom vinni, hogy az ottani melléképület végére tegyek egy kiállást gyorscsatlakozóval, és egy kapcsolóval, amivel a szivattyút lehet kapcsolni. A gyorscsatlakozóra vékonyabb slagot kötnék, amit könnyebb mozogni a kertben.

    A szivattyú csatlakozása 1" és 5/4". A kérdés, hogy mivel tudom a legolcsóbban elvinni a vizet a kert végéig. A melléképület oldalán gondoltam vinni a cuccot, mert keresztben beton van az első 5 méteren. Első körben sima 1" locsolótömlőre gondoltam, ebből 20 méter kellene a kiállásig (kb. 3 méter mélyről kezdődik a víz, két méter magasra fel kell menni a melléképület falán a garázsajtó fölött, egy métert még leengedem a szivattyút, és el is értem az maximum emelési magasságot...Néztem a KPE csövet is, abból is a 25öst, ami ugyan fajlagosan olcsóbb, mint a slag métere, de idomokkal együtt (5 L alakú toldó, 1 gyorscsatis vég, és valami az elejére, amire a kútból jövő slagot rákötöm) többe lenne.

    Van olcsóbb alternatíva a slagnál? Illetve jól tudom ugye, hogy ezek a felépítésű szivattyúk jól bírják, ha csökkentjük az áramlási sebességet?

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák