Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    válasz Archttila #66429 üzenetére

    Röviden: a fakötésű nagyobb felületen fog, ez puhafánál különösen előnyös (ha kicsi alátétet használsz, azt könnyű belenyomni a fába húzás közben. Egyéb esetben is hasznos, ha a csavar nagyobb felületen fekszik fel a rögzítendő dologra. Egyébként nem mindig fér el, akkor marad a sima.

    Én hasonló polcot raktam fel nemrég, asszony vette, fel kell varázsolni. Kisméretű téglafal, két centi vakolat. A rögzítőkonzolon 10 (tíz!) furat volt, a két szélén kettő, utána a csap, amire megy a polc, mellette megint kettő (2.5x2.5cm osztásban), középen kettő függőlegesen, a jobb széle meg olyan, mint a bal. Adtak hozzá semmire való hatszögletű műanyagdarabot. Én hoztam a Fischer SX5 dübelt, kimértem, feljelöltem mindent és elkezdtem fúrni. A harmadik lyuknál már gond volt, mert a mellette lévő kettő között eltűnt a vakolat, gyakorlatilag lett egy függőleges horony a falban. Régen nem volt divat a cement ugye. Miután telefúrkáltam a falat, kissé ideges lettem. Fél méterrel arrébb került a polc, és csak öt csavarral, de azok legalább fognak. Két képkeret és egy gyertya van rajtuk (kettő van belőle).

    Én egyébként sokáig azt a recés alátétet hittem fakötésűnek, mert hát az recés, a fogai belenyomódnak a fába, tehát beleköt :D

    Ti hogy szoktátok feljelölni a falra a fúrandó dolgok helyét. Asszony mindig kiröhög, mikor hozom a mérőszalagot, vízmértéket és ceruzát, mindent aprólékosan kimérek, szintben persze, közben telerajzolom a falat (mostmár figyelek arra, hogy segédvonal a rögzítendő cucc mögé kerüljön :D ).

    [ Szerkesztve ]

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák