Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz macilaci78 #71115 üzenetére

    A mért fogyasztásom a teljes 14 méteres rendszerre nagyságrendileg 100W. Ilyen alacsony belvilágnál (a lefejelés lehetőségéről nem is beszélve) szinte kizárt hogy mással meg lehetett volna oldani egy ennyire homogén, olvasáshoz is megfelelő világítást.

    Jelenleg a műhelyemben nekem is E27-es LED izzókkal van megoldva a világítás 8 darab 14W-ossal, hogy egészen pontos legyek (vannak neonok is, de nem használom őket), ami az egyszerűség kedvéért a névleges teljesítményükkel számolva nagyságrendileg 100W-nyi fogyasztás. Az alacsony belvilágom miatt még csak nem is túl homogén ez a megvilágítás (bár kellően erős), engem kifejezetten zavar.

    Na most ha én ezt le tudom cserélni egy abszolút homogén és szintén megfelelő erősségű megvilágításra, amivel ráadásul nyerek ~15-20 centi fej- és munkamagasságot is pluszban, a fenti ledszalaggal és kb. 3x6 méteres hosszal számolva (arányosítva) mondjuk 20-30W-nyi plusz fogyasztással, akkor az szerintem egy jó üzlet.

    De mivel átlagosan egy héten jó ha 10-15 órát lent tudok lenni a műhelyben, akkor még plusz 100W-os fogyasztással is havi 2-300 Ft-ról beszélünk. Túl van ez a fogyasztás téma egy kicsit lihegve. Persze ha valaki a fél életét egy adott helyen tölti és világít is állandóan, az megint egy más tészta, de munka és család mellett hobbiskodó embernek a műhely szerintem nem eszik sokat világítás szempontjából...

Új hozzászólás Aktív témák