Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz cinemazealot #76828 üzenetére

    Ezt már a ups topicban is írogatták, konkrétan így egy az egyben hülyeség, leírtam ott is.
    Utána kell olvasni, elég rógóta nem lehet kitekergetni semmiféle autó akksinak a kupakjait töltés előtt, el kellene ezt a dolgot felejteni végre, legláabb 10 éve nincs kereskedelmi forgalomban olyan, amin kupak van, és leszoktunk a 25 kilós trafós töltőkról is, szóval ha se az akksi, se a töltő nem olyan, mint 20 éve, akkor az összes többi körülmény is változni fog.

    "Erős" töltésnél van ugyan gázképződés, ami a rendelkezésre álló helyen, azaz továbbra is az akksi belsejében maradva, zárt térben elvan, köszöni szépen, ha akkora túlnyomás lenne, ami már problémát okoz, arra ott van a szelep, de egy szobai ups nem fog erősen tölteni, főleg nem egy ekkora akksit, csak saccolok, max 3-4 A-rel töltheti, ami egy 30Ah-s akksinak is inkább kevés, mint sok.

    Amúgy autóban, mikor egy lemerült akksis kocsit bebikáznak, és a 100A-es generátor nekifog becsülettel tölteni, hogyhogy nem marja meg a kiáramló gáz a motorháztetőt, akksi fedelet, szivacs borítást? Hogyhogy SOHA nem történik ilyesmi? Csomó autónál cosmagtartóban, mindentől elzárva, beburkolva van, hogyhogy ott se történik semmi ilyesmi SOHA?

    A saját akksimon kíváncsiságképp évekig rajta volt egy kisméretű habszivacs, amit valamelyik dobozból vettem ki, direkt a fogantyú alá becsiptetve, az egész akksi tetejét lefedve, hátha majd egyesek vágyálmainak megfelelően megmarja a kénsav, de nem, győzött az igazság, nem marta meg. Pont olyan volt sok év alatt, mint új korában.

    Ez itt már az a szint, mint ha arról beszélgetnénk, hogy tölts a samsung galaxy s22 ultrádat az első három alkalommal 24 órán át kikapocsolt telefonnal, hogy formázd az akksit. :D

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák