Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    Kicsit visszaolvastam, és én is hozzászólnék ehhez a poros témához.

    A por a levegőben van, így a hűtőközeggel együtt bekerül a házba. A porra ugyanakkor hat a gravitáció is. Ebből következően nincs igazán jó (alkalmazható) megoldás ellene. Kivéve a porszűrő, de azt majd készőbb... Ha a házban kicsi a légáramlás, a pornak van ideje lezuhanni, leülepedni a gép aljába. Ha a házban nagy a légáramlás, akkor a por nem tud leülepedni annyira, ha meg is történik, a légáramlat "letépi" az alkatrészről egy bizonyos méret felett. Ennek is az áramlás a rákfenéje. Ahol ugyanis a levegő ütközik, vagy turbulencia miatt hirtelen lefele mozdul, ott a por könyörtelenül megtelepszik. Ezt tapasztalatból mondom, ugyanis a régi házamban 120/260CFM-es légáramlat volt. (5/12V). A hűtőn gyak egy vékonyka réteg, ugyanez a legtöbb helyen, alul a vinyón is, kivéve, ahol bordázott volt az alja (fejjel lefele voltak). Na ott a bordákban kegyetnelül megült a por.

    Most a porszűrőkről. Az előnyük egyértelmű. Nem porosodik a gépünk bele. hátránya, hogy gyakrabban kell takarítani a gépet, illetve rontja hűtésünk teljesítményét, ezzel pedig növeli a zajszintet.

    Jómagam is ezen rágódom az új házat illetően. A hűtött gép-kamra túlnyomásos less. ventik levegő-szívása úgy valósul meg, mint az Antec P18x-ban. Ennek az az oka, hogy az előlapot minél kevesebb helyen szeretném megvágni. Ezért a ventik az előlap 'mögött', elől két oldalról kapják majd az oxigént. A ventik felépítése miatt pedig, csak az oldallapi nyílásokra rakhatnék szűrőt. Az első probléma, hogy egy idő után ronda lesz, ha a szellőzőkben látszik a poros szűrő. A második a fent említett teljesítmény-romlás.

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák