Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Grave_444 #78471 üzenetére

    Ha tényleg mindent kihúztál és még le is nyomtad a 3 db elvileg csak hozzád tartozó megszakítót és ezek után még mindig pörög, akkor ott tényleg nem csak a Te fogyasztásod van rákötve az órára. Persze van hogy utólag jön rá az ember hogy elfelejtett valamit, vagy nem is tudja hogy tényleg a lakásához tartozik aztán mégis csak volt valami ami fogyasztott.

    Az óra alján lévő kapcsokról is kellene egy jó minőségű közeli fotó.
    Elvileg a bekötési sorrend úgy kéne legyen hogy jön a betáp a kismegszakítókra, arról fázisonként 1 vezeték megy a mérőre, amiről szintén fázisonként 1 vezeték megy tovább. Ezen kívül még 1-1 be és elmenő nulla vezeték lehet(műszakilag mint elektromos berendezés csak a betáp nulla fontos hogy működjön, de sokszor a tisztán látás kedvéért innen viszik tovább is a nullát) tehát a mérőnél csak 2x4 vezetéknek kéne lennie és innen tovább megy a Te kiselosztódhoz, ha nincs saját kiselosztód és itt történik az elosztásod akkor bonyolódik. Tehát ilyen esetben ha lekapcsolod a megszakítókat lekéne mennie a mérőnek. De ez machinálásra ad lehetőséget, mert ugye ha nem látják és Te lenyomod, bármikor át tudnád kötni.

    Ezért előfordulhat hogy a mérő a kismegszakítók elé van kötve mondván hogy a betáplálási ponton már kapott megszakítót a betápkábel/vezeték, de akkor sem szabadna több vezetéknek lennie 2x4nél, hisz akkor az elmenő oldal csak a Te 3 kismegszakítódhoz megy (meg lehet még arra "keveredett" a zőldsárga földelés).
    Egyetlen "pozitív" eshetőség van arra hogy ha több vezeték van, hogy ha az óra a megszakítók elé van kötve és ott akarta "elágaztatni" a bejövő betápot a fenti megszakító tábla irányába, aztán a naív jóhiszeműség azt mondatja hogy véletlen rossz helyre kötötte.

    Csak hogy még ha tényleg csak 2x4 vezeték van rákötve, akkor is lehet hogy valaki a mérő alatt lévő fekete un. "Guman tábla" mögött megvágta az elmenő mért vezetékedet és ott elágaztatott. Emiatt azért is jó lenne szagember, mert bármikor rád foghatják hogy Te csináltál valamit és a Te hibád.

    Még ugyanígy előfordulhat, hogy a 3 db kismegszakítódnál lévő takarók alatt, azok betáplálási kapcsainál ágaztattak el, aminél szintén a "naív jóhiszeműség" elve mentén lehet azt mondani hogy a szagértő nem tudta hogy a mérő már méri azt a vezetéket.
    Vagy lehet az elágazás korábbi mint a mérőóra.

    De persze, a havi 3-4k huf is lopás, szal utána kell menni.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák