Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz PROTRON #84709 üzenetére

    Mondjuk attól, hogy új vagyok valahol még ki lehet nyitni a számat, nem is bonyolult: "csak most kaptam meg a gépet". Nem kibicként mondom. Miért nem tette meg a srác? Saját érdeke lett volna, vastagon.

    (#84712) j.bravo, persze, cicaharc, kívülről minden tűnhet tyúkpernek, a résztvevők, de főleg a szenvedő fél számára meg nem kis súlyú, már csak azért sem, mert a megélhetése múlik rajta. Ami kívülről pitiáner vita, az belülről sok esetben kicsinyes indíttatású, lásd olcsó irigységből való eltávolítani-akarás. Miért kell "viselni" akármilyen mértékben is az ilyet? És milyen főnök az, amelyik ezt elnézi? Tudom, a többségi.

    Kút téma: nem szokásom vagy kenyerem hőzöngeni, rendszerint el is engedem a döntéshozói vetületet, a lényeg, hogy minél kevesebb ponton kelljen szükségből kapcsolódni az ilyen értelemben vett rendszerhez. Ezt a kút dolgot viszont személyes abúzusként éltem meg, a szabadság, mint olyan egyértelmű csorbításának. Klasszikus iróasztal mögüli, "még véletlenül sincs hozzá érzékem, de ellátom a munkám, kiszolgálva a feletteseimet"-döntés. Illetve ki tudja milyen párbeszédek hangzanak el ilyenkor a kulcsemberek között, de vannak sejtéseim. Hogy hosszú távon is győzött-e a józan ész, az majd kiderül.
    Nem korlátlan a vízkészlet és lakossági oldalról is van elég kontár - műszakilag-emberileg* - de keserű az, amikor egy ilyen jelentőségteljes témában csak a szokásos, még véltelenül sem megkerülhető szájíz tud előjönni. Az egyre szűkösebb víz állapotához egy valamivel kifinomultabb döntéshozás jobban passzolna.

    *ugyanakkor a kút üzemeltetője felelős azért, hogy a felszín alatti vizet csak olyan mértékben vegye igénybe, hogy a vízkivétel és a vízutánpótlódás mennyiségi egyensúlya minőségi károsodás nélkül megmaradjon.
    Előttem van a nagytermelő amelyik megálljt parancsol saját magának és családjának-érdekkörének, hogy hopp, itt a vége, nem akarunk többet, jusson is-maradjon is víz, meg aztán a szomszédok elől sem etikus elszívni, hogy tudja locsolni a huszadakkora konyhakertjét. Helyesbítek: nincs előttem ilyen, nem tudok ilyet elképzelni.

Új hozzászólás Aktív témák