Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RandomName

    aktív tag

    válasz Inhouse #85211 üzenetére

    Inkább az az érdekes kérdés, hogy megmarad-e a jelenlegi vízteres kandalló második opciónak.
    Alapban, ilyen jellegű átállásnál az van, hogy beraknak egy hőcserélőt, és a régi rendszert nem kell bántani. A kazán a saját szivattyújával kiszolgálja a hőcserélő primer körét, a régi fűtési szivattyú pedig a hőcserélő szekunder körét. És mivel itt rézcső van, feltételezhetünk lapradiátort, szóval kb semmi extra.
    De ha megmarad a régi rendszer is, akkor viszont kell egy puffertartály, amire mind a két rendszer tud dolgozni*
    Ilyenkor kell egy kis vezérlés, mert a tehetetlensége miatt a szilárdtüzelés a főnök. Azaz amikor annak a primer körében X hőfokot elérünk, akkor szakítjuk a gázkazán termosztátvonalát, hogy véletlen se tudjon ráfűteni a kandallóra. Illetve, ha a puffer túl meleg lesz a szilárdtüzeléstől, akkor első körben fűtési igénytől függetlenül elküldjük a radiátorokba az energiát, ha ez nem elég, akkor második körben a kandalló hideg vizes lefúvatásával, és/vagy a kandalló primer kör leürítésével megszüntetjük az energia előállítást.

    *Igen, a mai kondenzációs kazánok szeretik az alacsony hőfokú vizet, és a kevés űrtartalmú rendszert. A kandalló az kb még a gravitációs fűtést is képes lehet kiszolgálni. Így könnyen értelmezhető az, hogy a két fűtési metódus más hőfokon állítja elő a hőenergiát, ezért kell a puffer, ami ezt lekezeli, és aminek a szekunder oldaláról a nekünk kellő hőfokot lehet kivenni egy keverőszelepen keresztül.

    Vagy valami ilyesmi. Ha elírtam valamit javítsatok ki, mert baráti beszélgetésen fogyasztottam valamennyi alkoholt. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)

Új hozzászólás Aktív témák