Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Mivel házibarkács, először ide jövök ötletért:

    A társasház előtt van egy kiskert, aminek a külső felén sövény határolja le a mellette levő járdától.

    Végeztek kis földmunkát az utóbbi időben, aminek a sövény látta kárát, gyakorlatilag kuka az egész, újra kell telepíteni tavasszal.

    Amikor pár tövet ültettünk pár éve, eléggé utáltam hogy napi szinten kellett szórakozni az öntözéssel, kifelé lejt a talaj, folyik ki az utcára a víz, nem issza be a föld rendesen, ott kell állni felette és locsolgatni kis adagonként.

    Arra gondoltam hogy valamilyen módon egyszerűsíteném ezt az öntözgetést, olyasmire gondoltam, hogy akár ideiglenesen leások valami átfúrt csövet, meg lenne valami kisebb tartály, amit csak fel kellene tölteni rendszeresen egy vödörnyi vízzel, ami szépen kiszivárogtatná a nedvességet a talajba a bokor csemeték alá.

    A trükk az hogy ezt nullához közelítő eszközparkkal (obi van, ásó van) és minimális költséggel kellene megoldani, legalább minimálisan esztétikusan és elbonthatóan.

    Ötleteket várnék ennek a házilagos kivitelezésére. Társasház, egyedül szórakozok ezekkel, sem időt, sem energiát nem szeretnék a feltétlenül szükségesnél többet bele invesztálni, ésszerű anyagigény a ház terhére megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák